Ексклюзиви
понеділок, 29 травня 2017 12:07

5 причин для заняття ментальною арифметикою

5 причин для заняття ментальною арифметикою
Ментальна арифметика - японська методика розвитку інтелектуальних та розумових здібностей дитини. Фото: Мамаслет

Останнім часом все більше батьків віддають дітей на заняття з ментальної арифметики. Тренування з ментальної арифметики полягають у роботі з рахівницею абакус. Дитина використовує обидві руки для операцій із кісточками рахівниці. Завдяки заняттям стимулюється власна уява. Тому за кілька занять дитина може виконувати найпростіші розрахунки в уяві, подумки здійснюючи рухи кісточками уявного абакусу.

"Ментальна арифметика корисна тим, що розвиває обидві півкулі мозку. Коли дитина займається математичною працею і логічно мислить, залучена ліва півкуля мозку. Під час образного мислення починає працювати права півкуля. Під час занять ментальною арифметикою одночасно працюють обидві півкулі мозку", - розповідає Gazeta.ua співзасновник освітнього центру ментальної арифметики Indigo Mental Club Роман Онищенко.

Gazeta.ua знайшла 5 причин, чому варто зайнятися ментальною арифметикою.

Підвищується швидкість мислення

У ментальній арифметиці важлива логіка. Розвиток логічного мислення покращує дедуктивне, індуктивне та аналітичне мислення. Завдяки цьому діти "все схоплюють на льоту", демонструють хороші успіхи у навчанні. Крім того, вони здатні швидко знайти вихід із ситуації та прийняти необхідні рішення.

Підвищується концентрація уваги

Діти у віці п'яти-семи років зазвичай концентрують свою увагу тоді, коли чогось хочуть. Часто цей чинник "заважає" виконувати домашні завдання, читати чи щось майструвати. Під час навчання дитина використовує обидві руки для операцій із кісточками рахівниці, завдяки цьому концентрує увагу. Ця навичка передається і на інші види роботи.

Підвищується образне мислення

Під час навчання ментальної арифметики дитина вирішує приклади, сприймаючи числа як картинки. Кожне конкретне число викликає у її свідомості асоціацію відповідного зображення кісточок на рахівниці. Завдяки цьому дітям легше вчити іноземні мови, простіше опанувати роботу на комп'ютері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ментальна арифметика: що це і для чого?

Підвищується впевненість у собі

Ментальна арифметика допомагає дітям швидко виконувати арифметичні підрахунки. Вона може робити це вправніше за дорослого, який одночасно рахує на калькуляторі. Таке вміння додає дитині впевненості у собі. Крім того, у неї розвиваються риси лідера. Це відбувається завдяки гармонійному розвитку правої та лівої півкуль головного мозку.

Підвищується успішність

Успішність дитини у школі, спорті, музиці чи інших заняттях залежить від багатьох чинників. Оскільки завдяки ментальній арифметиці підвищується мислення, увага, впевненість, це позитивно впливає на успішність дитини у школі. У неї з'являється більше мотивації та бажання навчатися, підвищується академічна успішність. Крім того, дитина краще реалізовує себе у творчих чи спортивних заняттях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренажер для розуму: відбудеться олімпіада з ментальної арифметики

Зараз ви читаєте новину «5 причин для заняття ментальною арифметикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути