середа, 01 лютого 2017 14:30

5 книг, які варто прочитати старшокласнику

5 книг, які варто прочитати старшокласнику

"У школі дитина має навчитися сприймати адекватно навколишній світ, оцінювати себе та інших. У підлітковому віці формуються моральні та духовні цінності. Від того, яку літературу читає дитина, залежатиме її світогляд, її світовідчуття, її життєва позиція. Саме тому для учнів треба дібрати таку книгу, яка залишить слід у душі і запам'ятається надовго", - розповідає вчитель літератури Тетяна Киндибовська.

Gazeta.ua пропонує 5 книг, які радить прочитати педагог

"НЕ такий" Сергій Гридін

Книга розповідає про випробування, які випадають на долю хлопчика Дениса. Він переживає розлучення батьків, перші романтичні почуття, непрості стосунки з однокласниками. Але автор стверджує, що завжди варто шукати вихід із будь-якої ситуації.

"Клас пані Чайки" Малгожата-Кароліна Пекарська

Книжка польської письменниці розповідає про труднощі підліткового віку, негаразди у школі та вдома, перші почуття й розчарування. Головні герої роману – варшавські гімназисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книжок, які варто прочитати в початковій школі

"Школярка з передмістя" Оксана Думанська

Твір написаний у формі щоденника дівчини, яка усе навколо сприймає по-своєму, з посмішкою, потрапляючи навіть часом у непрості ситуації.

"Марта з вулиці святого Миколая" Дзвінка Матіяш

Дівчинка мріє стати художницею, розмалювати увесь світ по-особливому. Вона дорослішає, вчиться сприймати світ, себе у ньому. Це книга про особливих дітей. Це книга про справжню дружбу. Це книга про надію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книг, які варто прочитати у середній школі

"Ангел Золоте Волосся" Зірка Мензатюк

Що робити, коли постійно не щастить? Коли тебе постійно переслідують неприємності: удома, у школі, непрості стосунки з однокласниками? Тоді на допомогу приходить справжнє диво. Лише ангел Золоте Волосся зуміє вселити віру, що навколо так багато прекрасного, зуміє переконати, що життя – прекрасне.

Зараз ви читаєте новину «5 книг, які варто прочитати старшокласнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути