Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2017 16:31

5 книг, які варто прочитати у середній школі

5 книг, які варто прочитати у середній школі

"У кожному класі навчання книги мають відповідати віковим особливостям дітей,знанням та інтересам. Текст має бути цікавим, динамічним, насиченим яскравими подіями. Персонажі мають бути такі, яких би діти розуміли, з якими могли себе ідентифікувати", - каже вчитель літератури Діана Мельникова.

Gazeta.ua пропонує 5 книг, які радить прочитати педагог.

"Моя сім'я та інші звірі" Джеральд Даррелл

Чудова дотепна історія знаменитого зоолога та письменника (коли він був маленьким) про сімейне життя на острові Корфу. Читач обов'язково обере собі фаворита: іронічний оповідач – любитель тварин, дослідник Джеррі, імпульсивний і капризний письменник Ларрі, кумедна Марго, турботлива мати та багато інших. У повісті з гумором та іронією розказані різні комічні ситуації, які трапляються з Дарреллами.

"Місто тіней" Мія Марченко

У дівчинки-підлітка Марти помирає матір. Сирота змушена переїхати в інше місто – до батька, з яким рідко спілкувалася раніше. Марта – закрита дитина. Але поступово вона змінюється, знаходить друга, стає сміливішою завдяки своїм подорожам у чарівний світ. Дівчинка починає шукати шляхи порозуміння з батьком. Повість розкриває психологічні дитячі проблеми. Книга має закручений сюжет, але читається легко та цікаво.

"Мандрівний замок Хаула" Діана Вінн Джонс

Чудова казка, що ламає всі традиційні фольклорні формули. Старша з трьох сестер Софі стає жертвою відьми Пустощів. Відьма перетворює дівчину на дряхлу стару. Софі змушена шукати чарівника Хаула, який, за чутками, ковтає душі юних красунь. Але Софі тепер дуже стара, отже, боятися нема чого. Тому вона відправляється на пошуки – маг має їй допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книжок, які варто прочитати в початковій школі

"Лісом, небом, водою. Леля" Сергій Оксеник

Пригодницьке фентезі, побудоване на слов'янському фольклорі. Головні герої – діти та підлітки. Тому читачам легко буде ідентифікувати себе з ними. Гадаю, кожна дитина уявляє себе героєм, який втрапляє в халепу та неодмінно знаходить вихід з небезпечної ситуації. Такі пригоди вона зможе пережити, читаючи цей твір. Повість має закручений сюжет, інтригу, яку важко самому розгадати, розумних та талановитих героїв, які спроможні захистити себе та інших.

"Мексиканські хроніки" Макс Кідрук

Хороший варіант жанрової літератури для старших підлітків. Головний герой здійснює мрію дитинства – вперше в житті відправляється в подорож у Мексику. Він з гумором описує всі свої мандрівки. Саме завдяки дотепному авторському стилю текст хочеться читати далі. Книга навчить мріяти, здійснювати свої мрії, не боятися, йти вперед власним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «5 книг, які варто прочитати у середній школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути