середа, 22 листопада 2017 19:30

3D-кімната, "музичні" лави та сучасні методики навчання — як виховують дітей у дитсадку Leapkids

У дитячому садку "Академія щастя Leapkids" діти із 2 років спілкуються українською та англійською. Про це Gazeta.ua розповіла вихователь-методист дошкільного навчального закладу Олена Праліч. Дитячий садок відкрили 1 вересня на Печерську. Працювали над проектом сучасного дошкільного закладу 3 роки. Головна особливість - у прогресивних, сучасних програмах навчання та методиках, кажуть викладачі ДНЗ.

"У нас двомовне середовище: першу половину дня вихователі спілкуються з дітьми українською мовою, другу — англійською. Окрім цього, вони щодня займаються з викладачем англійської мови. Двічі на тиждень до них приходить викладач з Британської ради", - каже вихователь.

Наші вихованці знайомляться з літерами і звуками за допомогою шумових кубиків. Кубики з голосними і приголосними шумлять по-різному. Діти трясуть кубик і запам'ятовують, що ця літера — голосна чи приголосна

Тут створюють і впроваджують спеціалізовані унікальні програми навчання дітей через ігри. Діти займаються хореографією і тхеквондо. З ними працюють 2 музичних керівника і викладач з акторської майстерності, які допомагають дітям розвивати образне мислення.

Автор: news.realt.ua
  У садку створюють і впроваджують спеціалізовані унікальні програми навчання дітей через ігри. Діти займаються хореографією і тхеквондо. З ними працюють два музичних керівника і викладач з акторської майстерності, які допомагають дітям розвивати образне мислення.
У садку створюють і впроваджують спеціалізовані унікальні програми навчання дітей через ігри. Діти займаються хореографією і тхеквондо. З ними працюють два музичних керівника і викладач з акторської майстерності, які допомагають дітям розвивати образне мислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За хвилину дитина засвоює стільки ж, як дорослий за дві години

"3D-технології навчання, двомовний простір, 12 тематичних ігрових майданчиків, методики для розвитку "слабких сторін" дітей — усе це допомагає якнайширше розкрити та розвинути здібності дитини. Досягнення дитини, її вміння долати перешкоди розцінюються, як головний результат навчання. Для кожного вихованця ми розробляємо індивідуальну карту розвитку - щоденник, в якому записуємо всі особливості і успіхи малюка. За основу беремо програму "Дитина", яку рекомендує Міносвіти, але нанизуємо на неї додаткові програми — найкращі витяги з сучасних методик навчання", - розповідає Олена Праліч.

"Викладач проектує на підлогу 3D-кімнати різні зображення. Вони - сенсорні. Дотиком, стрибками діти натискають на зображення, вирішуючи завдання. Так вони краще запам'ятовують вивчений матеріал

Серед навчальних програм — всесвітньо-відомі методики. Їх вдосконалюють власними розробками.

"Методика Монтесорі спрямована на розвиток дрібної моторики. Від цього напряму залежить розвиток мовлення дитини. Чим швидше дитина навчиться маніпулювати пальчиками і дрібними предметами, тим швидше розпочнеться мовлення. Діти перебирають крупинки, сортують, упорядковують дрібні предмети", - розповідає вихователь-методист.

Для кожного вихованця ми розробляємо індивідуальну карту розвитку - щоденник, в якому записуємо всі особливості і успіхи малюка

Діти вчать літери та читають "За Зайцевим".

"Наші вихованці знайомляться з літерами і звуками за допомогою шумових кубиків. Кубики з голосними і приголосними шумлять по-різному. Діти трясуть кубик і запам'ятовують, що ця літера — голосна чи приголосна. Також діти вчаться розрізняти глухий і дзвінкий звук. З математики у нас також цікаві методики. Ми, наприклад, використовуємо палички К'юзинера. Ці палички різного кольору допомагають дітям вивчати довжину, ширину, кольори. Вони складають з них фігури. Це розвиває логіко-математичні уявлення", - розповідає вихователь-методист Олена Праліч.

Автор: Тарас Подолян
  За панорамними вікнами - дитячий майданчик. На ньому 12 тематичних ігрових зон. Є музична із лавками-клавісинами. Є — з м’якими об’єктами у формі квітів, бабок, слонів. Є будиночки, мотузковий парк.
За панорамними вікнами - дитячий майданчик. На ньому 12 тематичних ігрових зон. Є музична із лавками-клавісинами. Є — з м’якими об’єктами у формі квітів, бабок, слонів. Є будиночки, мотузковий парк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Темперамент визначає як швидко дитина буде навчатися

У дитсадку є навчальна 3-D кімната. Там діти закріплюють теорію з різних предметів.

"Викладач проектує на підлогу різні зображення. Зображення - сенсорні. Дотиком, стрибками діти натискають на зображення, вирішуючи завдання. Діти стрибають по підлозі, торкаються картинок, їм це цікаво і вони так краще запам'ятовують вивчений матеріал. Особливість дитячого садочка — навчання в ігровій формі. Якщо дітей спитати: що вони сьогодні вивчили, вони не зрозуміють. Бо вони навчаються, граючись", - розповідає вихователь.

В азіатській країні М'янма для того, щоб потрапити в дитячий садок, необхідно скласти іспит. Діти повинні вміти читати і писати англійською. Цього навчають в спеціальній групі для малюків віком від 3 до 4 років.

Зараз ви читаєте новину «3D-кімната, "музичні" лави та сучасні методики навчання — як виховують дітей у дитсадку Leapkids». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути