Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2016 10:00

Темперамент визначає як швидко дитина буде навчатися

Темперамент визначає як швидко дитина буде навчатися
Фото: Тарас Подолян

Те, якою дитина виросте залежить від перших 6-8 років життя. Великий вплив мають проблеми, з якими стикатиметься, та як вони будуть вирішуватися. У цьому віці дитина активно пізнає світ, вчиться мислити та приймати рішення.

"Спритні й енергійні діти можуть швидко відслідковувати все, що відбувається. Тому вони швидше вчаться, швидше мислять. Такі у майбутньому найкращі керівники. Щоб керувати, потрібно бути актуальним у цю мить, бачити зміни, які відбуваються", - каже Марина Романенко, дитячий психолог та власник мережі центрів раннього розвитку "Перша дитяча академія".

Однак це не означає, що нешвидка за мисленням людина не може стати генієм. На обдарованість швидкість мислення не впливає. Швидкість мислення це не завжди глибина.

Читайте також: Яке оточення найбільше розвиває дитину

"Батьки мають розуміти особливості своєї дитини, правильно її скеровувати по життю. Про Ейнштейна в соцмережах ходить історія. Він ще малим приніс зі школи мамі записку. Мама читає її, і у неї з'являються сльози. "Вчитель написав, що ти настільки обдарований, що вони не можуть відповідати ступеню твоєї обдарованості. І тому рекомендують навчати тебе вдома", - переказує зміст сину. Після багатьох років і смерті матері вже дорослий син знаходить цього листа. А там: "Ваша дитина настільки тупа, що ми не можемо її тут навчати, заберіть його додому". Але світ знає Ейнштейна як генія.

Геніальність та талант формують не зі знання літер. Людина має бути заточеною на результативність та реалізованість. Є багато людей, які все знають, але нічого не варті. Мало багато знати, треба знати куди ці знання застосувати.

"Складніше дитину перевчити, ніж раз навчити. Ми не знаємо ким вони стануть. Завдання батьків дати можливість вправлятися в тому, що їх цікавить. Не треба батькам орієнтуватися на те пише чи читає дитина. Треба розвивати в дитині те до чого є хист. Без нього з дитини виросте не геній, а посередність. У дитини закладеться у звичку супротив. Навіть якщо це заняття не подобається".

Читайте більше про те, як виховати дитину-генія у наступному номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Темперамент визначає як швидко дитина буде навчатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути