понеділок, 08 липня 2019 11:49

25 українських шкіл пілотуватимуть нову програму навчання
5

Фото: Міністерство освіти і науки України

25 українських шкіл готуватимуть дітей за новою програмою соціального, емоційного та етичного навчання - SEE Learning.

Нову програму навчання представили 7 липня в межах V Національної (не)конференції EdCamp Ukraine, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

"Програма буде пропілотована в 25 школах України. Сьогодні будуть представлені для вчителів перші уроки такої програми. Їм потрібно навчитися в якийсь спосіб поряд зі знаннями та вміннями формувати у нашої молоді ті цінності, які допоможуть їм самореалізуватися й бути щасливими", - каже міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Програму можна практикувати на одному предметі, інших уроках чи позакласних заняттях. Таким чином, програма не порушуватиме навчальний процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент підписав закон про фахову освіту: головні зміни

"Це 20-40-хвилинні заняття, поділені на 7 розділів. Для кожної вікової групи уже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно менш як півгодини. У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів", - повідомив радник міністра освіти і науки Олександр Елькін.

25 закладів, де навчатимуть за новою програмою, визначатимуть у межах конкурсного відбору після Національної (не)конференції EdCamp Ukraine-2019.

Програму SEE Learning розробила міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі за підтримки лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV.

Зараз ви читаєте новину «25 українських шкіл пілотуватимуть нову програму навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути