понеділок, 17 грудня 2018 16:41

10 речей, які потрібно зробити до Нового року

До Нового року залишилося 2 тижні. Часу небагато, а справ безліч. Напередодні свята підбивають підсумки року, що минає, будують плани на майбутнє.

"Неможливо почати нову справу, не завершивши старі. Новий рік - це завжди початок чогось невідомого, нова сторінка життя. Важливо у старому році завершити усе розпочате, вирішити проблеми і залишити усе непотрібне. Невідомо, що принесе новий рік. Але кожен повинен налаштуватися на позитивний лад, зробити усе, щоб у майбутньому було менше турбот, невдач і помилок", - каже психолог Наталія Носаль.

Gazeta.ua підготувала список справ, які потрібно встигнути зробити до Нового року.

1. Позбавтеся старих речей

Удома завжди знайдуться непотрібні речі, які давно треба викинути. У шафі висить одяг, який давно не носять. У шухляді лежать списані записники, поламані ручки і старі газети. На кухні стоїть надщерблений посуд. Полиці захаращені статуетками, які тільки збирають пилюку. Викиньте увесь непотрібний мотлох. Звільніть місце для приходу нових і потрібних речей.

Автор: moemchistim.com
  Викиньте непотрібні речі - лише тоді з’явиться місце для чогось нового у житті.
Викиньте непотрібні речі - лише тоді з’явиться місце для чогось нового у житті.

2. Віддайте борги

Якщо у Новий рік увійти з фінансовими боргами, наступного року можна відчути нестачу коштів. Намагайтеся віддати взяте в борг, виплатити заборгованість за комунальні послуги чи послуги мобільного зв'язку. Зекономте на подарунках і розвагах, але віддайте кошти. Якщо сума велика і повністю закрити фінансові питання неможливо, намагайтеся звести борг до мінімуму.

Окрім грошових боргів, є невиконані обіцянки і незакінчені справи. Передноворічний час - гарна можливість довести розпочате до кінця.

3. Подякуйте тим, хто допоміг

Останні дні року - гарна нагода подякувати рідним, друзям і простим знайомим. Висловити вдячність можна за все - турботу, допомогу, подарунок, гарні враження. Якщо важко сказати "Дякую" при особистій зустрічі, зробіть це у телефонному дзвінку або напишіть лист. Одне просте слово не тільки подарує радість іншим, а й обов'язково зробить щасливішими вас.

4. Купіть подарунки

Подарунки варто робити заздалегідь. 2 передноворічні тижні - не так вже й мало. Тому складіть список людей, яким варто купити подарунки. Також запишіть, що кому варто придбати і де це можна зробити. Такий чіткий план перетворить шопінг у задоволення, а не марафон магазинами і ярмарками.

Автор: 4kids.az
  Купуйте подарунки заздалегідь.
Купуйте подарунки заздалегідь.

5. Пробачте образи і самі попросіть вибачення

За 12 місяців року і вас образили, і ви образили. Щоб у новому році не було місця негативу, відпустіть образи. Не несіть мішок претензій із собою у майбутнє. Забудьте недомовленості, попросіть вибачення і примиріться з близькими, друзями, колегами. Після такого маленького ритуалу на душі обов'язково стане легше.

6. Зустріньтеся з тими, кого давно не бачили

Під час робочого тижня не завжди залишається час на знайомих, друзів чи родичів. Після роботи біжимо додому, на вихідні хочеться тихо відпочити вдома, вирішити усі хатні справи. Тому постарайтеся напередодні Нового року виділити 1-2 вечори чи день для таких зустрічей. Зателефонуйте і призначте зустріч. Вона гарантовано подарує позитивні емоції та враження.

7. Спробуйте щось нове

Люди не люблять виходити із своєї зони комфорту. Важко піддаються на зміни, а тому якісь бажання відкладають на потім. Ви давно хотіли пофарбувати волосся, познайомитися з новим сусідом чи спробувати якийсь делікатес - зробіть це. Не бійтеся змінюватися. Зміни роблять життя різноманітним і непередбачуваним. Не чекайте, що хтось зробить це за вас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 речей, які подарують новорічний настрій

8. Відпустіть минуле

У кожного у минулому залишилися і хороші враження, і розчарування. Якщо щось жахливе намагаються забути, то щось приємне часто тягнуть у теперішнє. Коли минуле гріє душу хорошими спогадами, воно подобається більше, ніж майбутнє. Саме тому люди вперто не хочуть із ним розлучатися і почати життя спочатку. Утім, минуле треба відпускати. Варто прийняти факт - все, що пройшло, більше не повернеться. А життя продовжується.

9. Проведіть свій ідеальний день

Перед Новим роком маємо чимало вихідних. Тому проведіть один день у власне задоволення. Можна цілий день ходити у піжамі, лежати у ліжку і дивитися різдвяні фільми.

Автор: cadeauxfolies.ch
  Влаштуйте свій ідеальний день - той, про який ви давно мріяли, але не могли собі дозволити.
Влаштуйте свій ідеальний день - той, про який ви давно мріяли, але не могли собі дозволити.

Якщо такий "день ліні" не для вас, проведіть його у салоні краси або погуляйте містом, зайдіть на ковзакку чи до кінотеатру. Зробіть перед Новим роком усе, що хотіли, чого боялися або не могли реалізувати.

10. Складіть список справ на наступний рік і підведіть підсумки цього

Обов'язкові пункти, які варто зробити до кінця року, підбити підсумки усіх своїх досягнень і невдач і написати план на 2019-й.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Падав сніг на поріг" - добірка дитячих віршів про зиму

Запишіть усе, що вдалося реалізувати. Похваліть себе за пророблену роботу. Із невдач - винесіть урок. Подумайте, чому не вдалося досягнути поставленої мети і як це можна зробити наступного року.

Пишучи плани на наступний рік, не обмежуйтеся у бажаннях. Записуйте усе - від походу до театру на давно заплановану виставу до поїздки в іншу країну. Запишіть, що варто зробити для реалізації поставленої мети.

Найперший Різдвяний ярмарок з'явився у Страсбурзі, який і сьогодні називають "столицею Різдва". Щорічно на території головного ринку діє близько 300 наметів. Обов'язково спробуйте ельзаське пиво з солоним печивом і загляніть до ремісничих яток.

Зараз ви читаєте новину «10 речей, які потрібно зробити до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути