середа, 11 травня 2011 14:16

Зниження вартості цукру варто чекати у вересні - експерт

Зниження вартості цукру варто чекати у вересні - експерт

Закупівельні ціни на цукор в Україну можуть знизитися у вересні поточного року.

Такий прогноз сьогодні під час прес-конференції зробив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Олексій Лисиця.

"Щодо нового врожаю, ми очікуємо зниження закупівельних цін на цукор в Україну з вересня цього року", - сказав він.

За словами експерта, традиційно ціни на цукор підвищуються в сезон консервування фруктів і овочів, який починається в червні, і багато в чому ціни на цукор будуть залежати від того, наскільки ефективно держава регулює ринок за рахунок цукру-сирцю, імпортованого в Україну за квотами Всесвітньої торгової організації.

Експерт зазначив, що істотного зниження цін найближчим часом не очікується, але, швидше за все, не буде і значного росту.

Заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський додав, що станом на 10 травня в Україні посіяно цукрових буряків на 15-17% більше ніж у минулому році, а це також вплине на ціноутворення.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні майже закінчили посів цукрових буряків та лишились минулорічні запаси цукру, а також буде імпортовано тростинний цукор. За його словами, від урожаю цього року очікують 2 млн т цукру, а потреба у цьому продукті становить 1,8 млн т на рік.

Як повідомлялося, у портах Одеси 6 травня почало розгрузку перше судно з Бразилії з цукром-сирцем в рамках виділеної квоти на імпорт цього продукту.

Зараз ви читаєте новину «Зниження вартості цукру варто чекати у вересні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути