пʼятниця, 24 лютого 2017 10:54

Знайти роботу після 45: рекрутер дав поради

Знайти роботу після 45: рекрутер дав поради
uarp.org

Вікова дискримінація під час прийому на роботу найчастіше стосується кандидатів після 45 років і до 23. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла рекрутер компанії "Рекрут Альянс" Ольга Орос.

"Спеціалісти старші 45 років наражаються на стереотипи в усіх сферах. Роботодавці кажуть, що вони недостатньо гнучкі, погано володіють новими технологіями, мають "совковий" підхід до роботи. Часто керівник просто не хоче брати на роботу старших за себе підлеглих. Також пояснюють такі обмеження "особливою" корпоративною культурою. Неохоче беруть на роботу молодших за 23 роки через брак професійного і життєвого досвіду", - говорить експерт.

За її словами, найскладніше знайти кандидатів на вакансії головного інженера на будівництві, керівника виробничого чи торгового підприємства. Ставлять обмеження: до 40 років.

"Спеціалісти такого рівня рідко можуть отримати необхідний для вакансії досвід до 40 років", - коментує Ольга Орос.

Фахівцям з досвідом слід постійно підвищувати кваліфікацію, слідкувати за тенденціями, навчатися, бути в курсі всіх подій у своїй професійній сфері. Підтримуйте зв'язки з колегами з інших компаній, обмінюйтеся досвідом, радить кадровик.

Вікові стереотипи не розповсюджуються на висококваліфікованих фахівців вузьких галузей. Тут роботодавці просто не мають альтернативи: вищої категорій технологів, інженерів, конструкторів, керівників виробництв у харчовій промисловісті, машинобудуванні, легкій промисловості. Упереджено ставляться до молодих фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Універсальних робітників готують півроку

"Однак є різниця між тими, хто у 22 закінчив університет і ніде не працював, і тими, хто паралельно з навчанням 4 роки працює. Часто молоді люди до початку кар'єри ще не визначилися, ким хочуть бути. Розглядають варіанти тимчасової роботи і швидкого заробітку, не прагнуть розвиватися. Компанії не хочуть вкладати ресурси і час в навчання і тренінги для спеціаліста, який не лишиться надовго", - говорить Орос.

Троє з чотирьох офісних працівників в Україні мріють спробувати себе в іншому напрямку. Двоє з них не наважуються.

Зараз ви читаєте новину «Знайти роботу після 45: рекрутер дав поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути