понеділок, 08 серпня 2016 18:00

Експерти розповіли, чому найлегше шукати роботу влітку

Експерти розповіли, чому найлегше шукати роботу влітку
itex.ua

Шанси знайти роботу влітку збільшуються у всіх спеціальностей. Про це Gazeta.ua розповіли в коментарі фахівці ринку праці. З початку літа збільшилося вакансій в ресторани, готелі. Частіше шукають менеджерів, рекламщиків і майстрів на виробництво.

"Шукають комплектувальників, вантажників. Багато вакансій для менеджерів, маркетологів і рекламщиків. Рекламні часто компанії не заміняють фахівців, які з певних причин пішли, а відкривають нові посади. Без гарного рекламіста важко просунути товар в інтернеті. Можливо, влітку впали продажі і бізнес збільшився попит на рекламні послуги", – говорить директор агентства Affinity Олена Яковлева.

За її словами, залишилася проблема з зарплатами. Роботодавці не можуть задовольнити запити по зарплаті бажаючих працювати.

"На ринку праці мало робочої сили. Багато вакансій для різних спеціальностей. Простіше знайти роботу і викладачеві, і менеджеру, і прибиральниці, і кухареві. Пошукачеві треба тільки відсіяти неякісні вакансії і гарно подати себе на співбесіді. Якщо на вакансію раніше ми підбирали по 10 кандидатів, то влітку набираємо 3-5. Для кандидата це гарна можливість", – говорить Олена Яковлева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких українських фахівців шукають роботодавці з-за кордону

Активно шукають влітку кандидатів на робочі спеціальності.

"Маємо вакансії для операторів та начальників виробництва на різні підприємства. Є запити на інженерів із гідравліки та насосного обладнання в середньому на 15 тисяч гривень. Часто шукають майстрів з виробництва. Середня зарплата 10-13 тисяч гривень", – говорить Яковлева.

Багато виробничих вакансій для українців в Казахстані, Таджикистані, Узбекистані, Африці, говорить експерт з пошуку персоналу агенства "Рекрут Альянс" Ольга Орос.

"Активно працюємо по пошуку спеціалістів у Казахстран, Узбекистан, Таджикистан. Там є потреба в спеціалістах по виробництву продуктів харчування - технологи, інженери. Їх також шукають в арабські країни і до Західної Африки. Хороший головний технолог продуктів харчування отримує від 3 до 5 тисяч доларів. В Україні іноді важко знайти кандидатів навіть на нескладні вакансії, як-от бухгалтер чи маркетолог. Зараз маємо кілька таких. Відгуку від кандидатів майже немає", – каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадровики розповіли, як часто слід міняти роботу

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, чому найлегше шукати роботу влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути