понеділок, 11 квітня 2016 17:01

Кадровики розповіли, як часто слід міняти роботу

Кадровики розповіли, як часто слід міняти роботу
malimar.ru

Менше 3 років на одному робочому місці, за українськими мірками, вважається частою зміною роботи. Про це Gazeta.ua розповіла експерт з пошуку персоналу агенства "Рекрут Альянс" Ольга Орос.

"Як правило, часта зміна роботи не додає бонусів у перемовинах з роботодавцем. Це свідчить про недостатню стбільність і неуспішність на попередніх робочих місцях", – говорить експерт.

Виправдовує часту зміну роботи підвищення по посаді або зміна компанії на більш перспективну чи престижну.

"Є випадки, коли спеціалісти потрапляють у неблагонадійні компанії. Таких зараз багато. Звісно, після 2-3 місяців роботи звідти звільняються. Але якщо такі випадки дуже часті в резюме, виникають уже запитання не до компанії, а до кандидата. Чому він так безвідповідально ставиться до місця роботи? Чому не перевіряє інформацію про роботодавця перед прийняттям рішення?" – розповідає Ольга Орос.

Оптимально, на її думку, змінювати місце роботи або посаду у межах однієї компаніїї раз на 5 років. Частіше шукати нову роботу прийнятно лише в тих компаніях або професіях, як передбачають роботу над проектами. Це архітектори, інженери, програмісти, менеджери з розвитку територій або продуктів.

"Вони розробляють стратегію розвитку і план роботи, а потім винаймають виконавців. Короткостроково влаштовуються іменеджери, які працюють на старті бізнесу, так звані стартап-менеджери. Пишуть бізнес-план, налагоджують бізнес-процеси, винаймають керуючий персонал і переходять на інший проект", – уточнює експерт.

Робота все життя на одному місці роботодавцями сприймається як прояв неможливості адаптовуватися та небажання розвиватися.

Як повідомляла Gazeta.ua раніше, регіони відбирають у столиці частку вакансій на ринку праці.

Зараз ви читаєте новину «Кадровики розповіли, як часто слід міняти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути