вівторок, 24 січня 2017 17:46

Чому важко знайти керівника ОСББ

Чому важко знайти керівника ОСББ
ОСББ-inform

Керівнику об'єднання співвласників багатоповерхових будинків платять в середньому 10 грн за квартиру. Знайти людину на таку вакансію важко. Про це розповів Gazeta.ua Ігор Дудко, керівник столичного ОСББ "Київ-10". У будинку - 527 квартир.

"Відповідальність керівника велика. Платять 10 гривень за квартиру. Маєш відповідати за стан будинку, оплату рахунків, інфраструктуру. Основні проблеми - замінити систему опалення, освітлення. Ліфти відслужили тридцять років без жодного ремонту. Це все - робота керівника ОСББ. Місто пропонує відповідні програми, але треба оформлювати кредит у банку. Це додаткові витрати", - говорить Дудко.

Крім управителя, в ОСББ винаймають бухгалтера, охоронців, двірників, прибиральників, електрика та сантехніка.

"Більшість таких робітників знайшли самотужки. Оголосили вакансії на загальних зборах. У будинку мешкає 1440 мешканців. Серед них знайшлися претенденти на прибиральниць, двірників. Важче було з сантехніком. Деякі вакансії закривали через Центр зайнятості. Зарплата мінімальна. З початку року збільшилася з 1600 гривень до 3200. Графік зручний. Таке підходить пенсіонерам", - каже Дудко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боржників за комуналку внесли в електронний реєстр

"Знайти сантехніків і електриків проблематчно. Профтехосвітні заклади дискредитували себе. Купа напрямків взагалі закрилася. Фахівці активно виїжджають закордон. Найбільше їдуть до Польщі, Чехії. Там платять від тисячі до двох тисяч доларів на місяць у залежності від кваліфікації", - коментує Ольга Орос, кадровик агентства "Рекрут Альянс".

Представники робочих спеціальностей були одними з найбільш запитуваних на ринку праці торік. Роботодавці також шукали пошукачі роботи в галузі ІТ, менеджери з продажу, адміністративний персонал та фахівці з маркетингу. Активно шукали роботу керівники.
Зараз ви читаєте новину «Чому важко знайти керівника ОСББ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути