вівторок, 13 листопада 2018 16:07

Запропонували розширити програму "теплих кредитів"

Запропонували розширити програму "теплих кредитів"
Програма "теплих кредитів" для побутових споживачів діє вже 4 роки. Фото: Уніан

В Україні розширять програму "теплих кредитів". Крім населення та ОСББ, ними зможуть користуватися українські підприємці. Фінансуватимуть програму за рахунок коштів від збільшення екологічного податку за викиди вуглекислого газу.

"Програма користується популярністю серед побутових споживачів. Хочемо зробити таке саме для промисловості", - заявив голова Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук під час Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку.

Очікується, що держава відшкодовуватиме промисловості 20-40% від суми кредиту для різних підприємств.

"Плануємо поетапно збільшувати екологічний податок на викиди вуглекислого газу. Від 2023-го до 0,5 євро за тонну вуглекислого газу і від 2026-го - 1 євро за тонну", - наголосив Сергій Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли українці зможуть отримати дешеві кредити на утеплення житла

Якщо податок зросте до 0,5 євро, держбюджет додатково отримає 77 млн грн, до 1 євро - 146 млн грн.

Точна дата запуску програми стане відома після ухвалення законодавства. Держенергоефективності вже підготувало пакет документів. Зараз їх узгоджують на рівні міністерств.

У держбюджеті на 2018 рік на програми з енергоефективності передбачено 2 млрд грн. Із них 400 млн грн виділили на "теплі кредити", 1,6 млрд грн - на Фонд енергоефективності.

Програма "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту для громадян під час заміни газових котлів, 35% суми кредиту на енергоефективне обладнання і матеріали для фізосіб, 40% тіла кредиту на енергоефективне обладнання та матеріали для ОСББ. Громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували розширити програму "теплих кредитів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути