




У Вінниці набирає обертів різдвяна ярмарка. Вінницькі підприємці влаштували вуличну кухню. Пропонують запашний шашлик, юшку з червоної риби, чай, каву, глінтвейн, для зігріву.
За день лише в одному новорічному будинку продають 10 казанків теплого глінтвейну.
"Продаємо узвар, чай. Але найбільше ходовий глінтвейн. Ярмарка працює з 12-ї дня і до 8-ї вечора. За цей час спродуємо до 10 казанків", - говорить Gazeta.ua продавець Віталій Пронін.
Традиційний глінтвейн та яблучно-вишневий продає по 25-40 гривень за стакан.
"Найбільше беруть під вечір. Люди вертаються з роботи. Щоб не вечеряти вдома, їдять у нас. Купляють шашлики. Їх продаємо по 40 гривень за 100 грам. Таку ціну встановили по всій ярмарці", - додає Віталій.
Втім за 10 метрів 100 грамів шашлику пропонують за 35 гривень.
"Шашлик готуємо з любов'ю. М'ясо маринуємо за особливим рецептом. А яка у нас смачна запашна юшка. З червоної рибки. Стаканчик коштує 25 гривень", - припрошує перехожих Ірина Черкашина. Торгує на ярмарці 5 рік.
Поряд готують Бограч по-закарпатськи. За порцію м'ясного гуляшу просять 45 гривень. Подають у стаканах.
"На ярмарці я єдиний, хто готує Бограч. Спеціально на Закарпаття пройшов майстер-клас. Страва мліє довго, 6 годин, але воно того варте, - каже шеф-повар заміського ресторану "Сказка" Євген Загороднюк. Карамелізує цибулю. Ріже на шматки свинину, телятину, баранину, свинячу рульку, бекон. Готує болгарський перець, моркву, картоплю, помідори без шкірки та часник. - Бограч дуже ситний. Якщо в час дня він уже готовий, то до 9-ти вечора його розхапують. З казана виходить 40 порцій. Перед цим готував рибну юшку. То майже весь казан вилив. Її варять на кожному повороті. Люди не їдять. Юшкою перехожих вже не здивуєш".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приїхав на двох джипах з охороною, ткнув пальцем: "Вот эта елка"
Відвідувачів ярмарки досить не багато. Більшість збираються під вечір ближче до закриття ярмарку. Навпроти вуличної кухні продають новорічні сувеніри, вироби з вовни, які привозять із Закарпаття. Шкарпетки з новорічною тематикою продають від 70 до 120 гривень.
Вінничанин Олександр Мельничук став героєм справжньої різдвяної казки. Чоловік прославився на всю Україну після випадку, який трапився з ним на Різдво, 25 грудня на вінницькій різдвяній ярмарці. Бізнесмен, який видав себе за безхатька, подарував кавове обладнання та 10 кг зернової кави бразильської арабіки. Коштує набір не менше 6 тисяч гривень.
Коментарі