четвер, 28 грудня 2017 21:11

За день продаємо 10 казанків глінтвейну - різдвяний ярмарок у Вінниці
8

Новорічна ярмарка у Вінниці: гості найбільше купують бограч, шашлик та глінтвейн
Фото: Тетяна САРАХАН
Новорічна ярмарка у Вінниці: гості найбільше купують бограч, шашлик та глінтвейн
Новорічна ярмарка у Вінниці: гості найбільше купують бограч, шашлик та глінтвейн
Новорічна ярмарка у Вінниці: гості найбільше купують бограч, шашлик та глінтвейн
Новорічна ярмарка у Вінниці: гості найбільше купують бограч, шашлик та глінтвейн

У Вінниці набирає обертів різдвяна ярмарка. Вінницькі підприємці влаштували вуличну кухню. Пропонують запашний шашлик, юшку з червоної риби, чай, каву, глінтвейн, для зігріву.

За день лише в одному новорічному будинку продають 10 казанків теплого глінтвейну.

"Продаємо узвар, чай. Але найбільше ходовий глінтвейн. Ярмарка працює з 12-ї дня і до 8-ї вечора. За цей час спродуємо до 10 казанків", - говорить Gazeta.ua продавець Віталій Пронін.

Традиційний глінтвейн та яблучно-вишневий продає по 25-40 гривень за стакан.

"Найбільше беруть під вечір. Люди вертаються з роботи. Щоб не вечеряти вдома, їдять у нас. Купляють шашлики. Їх продаємо по 40 гривень за 100 грам. Таку ціну встановили по всій ярмарці", - додає Віталій.

Втім за 10 метрів 100 грамів шашлику пропонують за 35 гривень.

"Шашлик готуємо з любов'ю. М'ясо маринуємо за особливим рецептом. А яка у нас смачна запашна юшка. З червоної рибки. Стаканчик коштує 25 гривень", - припрошує перехожих Ірина Черкашина. Торгує на ярмарці 5 рік.

Поряд готують Бограч по-закарпатськи. За порцію м'ясного гуляшу просять 45 гривень. Подають у стаканах.

"На ярмарці я єдиний, хто готує Бограч. Спеціально на Закарпаття пройшов майстер-клас. Страва мліє довго, 6 годин, але воно того варте, - каже шеф-повар заміського ресторану "Сказка" Євген Загороднюк. Карамелізує цибулю. Ріже на шматки свинину, телятину, баранину, свинячу рульку, бекон. Готує болгарський перець, моркву, картоплю, помідори без шкірки та часник. - Бограч дуже ситний. Якщо в час дня він уже готовий, то до 9-ти вечора його розхапують. З казана виходить 40 порцій. Перед цим готував рибну юшку. То майже весь казан вилив. Її варять на кожному повороті. Люди не їдять. Юшкою перехожих вже не здивуєш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приїхав на двох джипах з охороною, ткнув пальцем: "Вот эта елка"

Відвідувачів ярмарки досить не багато. Більшість збираються під вечір ближче до закриття ярмарку. Навпроти вуличної кухні продають новорічні сувеніри, вироби з вовни, які привозять із Закарпаття. Шкарпетки з новорічною тематикою продають від 70 до 120 гривень.

Вінничанин Олександр Мельничук став героєм справжньої різдвяної казки. Чоловік прославився на всю Україну після випадку, який трапився з ним на Різдво, 25 грудня на вінницькій різдвяній ярмарці. Бізнесмен, який видав себе за безхатька, подарував кавове обладнання та 10 кг зернової кави бразильської арабіки. Коштує набір не менше 6 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «За день продаємо 10 казанків глінтвейну - різдвяний ярмарок у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути