пʼятниця, 27 грудня 2013 15:53

Влада вже розписала, як вводитимуть обов'язкове декларування доходів
7

Міністерство доходів і зборів ініціює загальнообов'язкове декларування доходів для громадян, річний дохід яких перевищує 120 мінімальних зарплат.

Про це зазначено Концепції реформи декларування доходів громадян.

Згідно з нею, критеріями для декларування є: рівень річного доходу або фінансових зобов'язань понад 120 мінімальних зарплат (з 1 січня 2014 року - 156, тис. грн) або вартість майна більше 1200 мінімальних зарплат (з 1 січня - 1,561 млн грн).

Декларувати дохід не потрібно при наявності квартири площею до 120 кв. м, будинку площею до 250 кв. м, транспортного засобу об'ємом двигуна до 2 500 куб. см, судна довжиною до 7,5 мм, земельної ділянки (у селах - до 0,25 га, в селищах - до 0,15 га, в містах - до 0,1 га, для індивідуального дачного будівництва - до 0,1 га, для ведення садівництва - до 0,12 га).

Громадянам, які подаватимуть декларацію, передбачено надання ще й разової форми - заяви про майно, засоби і фінансові зобов'язання на початок звітного періоду. Вона подається у перший рік декларування і не передбачає сплату будь-яких податків.

У разі ненадання разової форми наявні на початок звітного періоду майно, кошти та фінансові зобов'язання не враховуються надалі при зіставленні доходів і витратах.

Якщо загальнообов'язкове декларування буде введено з початку року, фізособи повинні до кінця календарного року оцінити свій дохід і майно та прийняти рішення про необхідність декларування. До травня наступного року потрібно буде подати до Міндоходів податкову декларацію та разову форму, при цьому в наступні роки подавати вже потрібно буде тільки податкову декларацію.

Зараз ви читаєте новину «Влада вже розписала, як вводитимуть обов'язкове декларування доходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути