середа, 26 грудня 2012 16:19

"Вітіну тисячу" в 2012 році отримали 5,3 мільйона українців

"Вітіну тисячу" в 2012 році отримали 5,3 мільйона українців
Фото: korrespondent.net

У 2012 році установи Ощадбанку провели компенсаційні виплати 5,3 млн вкладникам та спадкоємцям вкладників на загальну суму понад 4,5 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку.

Зазначимо, 25 грудня Ощадбанк відповідно до постанови Кабінету міністрів від 23 квітня 2012 року № 346 завершив проведення компенсаційних виплат вкладникам, дані про яких внесено до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" до 1 січня 2012 року та які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти.

Водночас Ощадбанк продовжує реєстрацію вкладників Сбербанку колишнього СРСР, дані про яких не було внесено до "Реєстру вкладників заощаджень громадян", а також актуалізацію вкладників, дані про яких було внесено до цього реєстру та які отримали у 2008 році компенсацію в повному обсязі.

"Реєстрація та актуалізація цих категорій вкладників не обмежена в часі, тобто пройти реєстрацію та актуалізацію вкладники зможуть і в наступному році. Отримати компенсацію вони зможуть не раніше 2013 року, в разі прийняття відповідної постанови Кабінету міністрів", - повідомив Ощадбанк.

Нагадаємо, в 2008 році уряд Юлії Тимошенко вирішив виплатити вкладникам Ощадбанку СРСР до 1 тис. грн на вкладника. Однак компенсації на загальну суму 5,8 млрд грн отримали лише близько 6,4 млн осіб.

Президент Віктор Янукович у березні цього року доручив уряду забезпечити виплати в червні - грудні 2012-го на таких же умовах усім рештою вкладникам, дані про яких були внесені до спеціального реєстру до 1 січня 2012 року. Всього на ці цілі виділено 6 млрд грн.

З 1 вересня Ощадбанк також відновив реєстрацію в реєстрі для вкладників, які ще не проходили реєстрацію даних і компенсаційних рахунків. За цей час до нього звернулося понад 2 млн таких вкладників, з яких свої рахунки зареєстрували 0,1 млн людей.

Президент і уряд уже заявили про плани продовжити виплати в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «"Вітіну тисячу" в 2012 році отримали 5,3 мільйона українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути