вівторок, 30 серпня 2016 12:42

Відсьогодні учасники АТО мають пільгу на працевлаштування

Відсьогодні учасники АТО мають пільгу на працевлаштування

Сьогодні, 30 серпня, набувають чинності зміни до закону про зайнятість населення, які дають додаткові гарантії працевлаштування учасникам АТО. Зміни ухвалив парламент 7 липня і підписав президент 29 липня.

Про це повідомляє "Урядовий кур'єр".

Роботодавцю, який працевлаштує на робоче місце за направленням Державної служби зайнятості учасників АТО строком не менш як на 2 роки, щомісяця компенсують витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування. Зміни стосуються лише тих учасників АТО, які зареєстровані в державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні.

"Ми прогнозуємо, що кожний демобілізований військовий, готовий до виходу на ринок праці, матиме можливість, як мінімум, на 40% швидше знайти роботу", — заявив в. о. голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік півмільйона українців втратили роботу - експерт

За даними Держслужби зайнятості, від початку бойових дій на обліку перебували 38600 учасників АТО, з них 36500 отримували допомогу із безробіття, а працевлаштувати вдалося 8450.

За словами пана Ярошенка, ще майже 2 тис. учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу на це.

До цього згідно із законом про зайнятість населення, який набув чинності на початку 2013 року, пільги з працевлаштування отримали батьки-одинаки, діти-сироти, особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування, молодь після строкової служби в армії чи навчання у ВНЗ, особи, яким до пенсії залишилося менш як 10 років, інваліди.

Для підприємств і організацій, де працюють понад 20 штатних працівників, встановлено квоту 5% на заповнення вакансій працівниками, які мають додаткові гарантії працевлаштування.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні учасники АТО мають пільгу на працевлаштування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути