середа, 17 серпня 2016 14:00

За рік півмільйона українців втратили роботу - експерт

За рік півмільйона українців втратили роботу - експерт
vkurse.ua

500 тисяч українців стали безробітними за останній рік, а кожний четвертий юнак або дівчина до 24 років безуспішно шукає роботу. Про це розповів pro-vincia.com економічний експерт В'ячеслав Левченко.

"За останній рік роботу втратили півмільйона українців. Більша маса - це молоді люди до 24 років, - каже В'ячеслав Левченко. - Гостру проблему молодіжного безробіття реально можна вирішити. Передовсім не треба зомбувати молодь, що роботи в Україні немає, а у найближчій перспективі все буде ще гірше. Коли країна навчиться ефективно витрачати гроші на зайнятість, тисячі перспективних молодих людей знайдуть роботу. Відповідно, зупиниться витік молоді за кордон "на заробітки до Польщі", злочинів стане менше".

Експерт називає Центр зайнятості "пережитком минулого", яка давно стала суто статистичною.

Читайте також: Учасників АТО забезпечать роботою

"Служба абсолютно позбавлена впливу на ринок праці. Необхідно створити систему пільг для працедавців. А ще спеціальні прості зрозумілі програми по найму молодих фахівців, - зазначає Левченко. - Частину бюджетних коштів, які сьогодні витрачають на службу зайнятості, треба перенаправити на створення навчальних програм. Вони б давали молодим спеціалістам практичні навички під вимоги конкретних сучасних працедавців. Сьогодні так працює ІТ-сфера, де роботодавці самі виходять на університети із готовими програмами навчання. Провідні компанії створюють власні навчальні центри для молодих фахівців. Це яскраво засвідчує попит на молодих спеціалістів із практичними навичками".

Зараз ви читаєте новину «За рік півмільйона українців втратили роботу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути