середа, 17 серпня 2016 12:05

Учасників АТО забезпечать роботою

Учасників АТО забезпечать роботою

30 серпня набуде чинності закон, яким встановлюють квоту для учасників антитерористичної операції (АТО) в 5% на підприємствах, де працює понад 20 працівників, а також про компенсації роботодавцю єдиного соціального внеску за них.

"Закон передбачає повну компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску під час працевлаштування за направленням служби зайнятості учасників АТО терміном не менш як два роки. Крім того, по цій категорії безробітних закріплюється квота 5% на підприємствах, в установах і організаціях, де працює понад 20 людей", - сказано в повідомленні прес-служби державної служби зайнятості.

Завдяки закону безробітні учасники АТО зможуть працевлаштуватися на 40% швидше.

Більшість учасників АТО і переселенців приходять у центри зайнятості за допомогою, а не в пошуках роботи. Про це розповів заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.

"Учасники АТО приходять до нас і не хочуть аби їм знайшли роботу, їм потрібен тільки відпочинок. З 38,5 тисяч, які нас звернулися, лише мала частина дійсно хоче працювати. Велика частина хоче стояти на обліку в Службі зайнятості, отримувати допомогу", - сказав Кравченко.

Він зазначив, що найчастіше громадянам, які повертаються після служби в зоні проведення АТО, вже не підходить і минула професія.

Нагадаємо, згідно з повідомленням, з початку бойових дій на Донбасі статус безробітного мали 38,6 тис. учасників АТО, з них 36,5 тис. осіб отримували допомогу із безробіття. Державною службою зайнятості працевлаштовано 8,4 тис. учасників АТО. Кожен четвертий працевлаштований обіймає керівні посади, а ще майже 2 тис. учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скоротила імпорт товарів з Росії на 42 відсотки

Зараз ви читаєте новину «Учасників АТО забезпечать роботою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути