Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2019 08:24

В Україні ввели в обіг нову монету

В Україні ввели в обіг нову монету
НБУ ввів в обіг нову пам'ятну монету. Фото: НБУ

Національний банк України випустив пам'ятну монету "175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка". Від сьогодні її вводять в обіг.

"Присвячена одному з найстаріших музичних навчальних закладів в Україні та Європі, яке за результатами своєї діяльності отримало загальнодержавне і міжнародне визнання. Поява і існування академії тісно пов'язане з діяльністю музичних навчальних закладів Львова, історія яких сягає XIX століття", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня святкує день народження

Монета номіналом 2 гривні, виготовлена з нейзильберу. Її тираж становить 30 тис. штук. Маса - 12,8 г, а діаметр - 31 мм.

Нацбанк ввів в обіг нову пам'ятну монету "Земля-годувальниця". Срібна монета номіналом 10 гривень оздоблена локальною позолотою. На аверсі монети - сяюча фігура, яка тримає кошик із золотим зерном. Також розміщені вертикальні смуги, які символізують рілля і золоте зерно.

Зараз ви читаєте новину «В Україні ввели в обіг нову монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути