Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 12:52

В Україні права власності краще захищені, ніж у Росії, але гірше ніж в Гондурасі

5 березня було оприлюднено рейтинг захищеності прав власності серед 70 найбільших країн світу. Україна в ньому посіла 58 місце. Попереду України Польща - на 49 і навіть Гондурас на 56.

Найкраще захищена власність у Норвегії та Нідерландах. Найгірше - у Бангладеші. США в цьому рейтингу на 16 сходинці, Росія - на 63.

Країни оцінювалися за такими факторами як незалежність судів, довіра населення до судів, політична стабільність та корупція, захищеність прав власності у законах, реєстрація власності та доступ до кредитів, захист прав інтелектуальної власності, сила патенту, "піратство" авторських прав та захищеність торгових марок.

За результатами дослідження похвалитися Україна може лише статевою рівноправність при забезпеченні прав власності. Україна має 9,3 бали з 12 можливих в цій шкалі.

Стільки ж мають розвинені країни - Великобританія, Японія, США. Звучить курйозно, оскільки це означає лиш те, що насправді в Україні жінки та чоловіки однаково незахищені від посягань на їх власність.

Старший економіст "CASE Україна" Володимир Дубровський відзначає той факт, що за важливим показником захисту прав на матеріальну власність Україна виглядає найгірше (і це єдиний випадок, де вона гірша за Росію), пише Економічна правда.

Зараз ви читаєте новину «В Україні права власності краще захищені, ніж у Росії, але гірше ніж в Гондурасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути