четвер, 16 січня 2020 17:28

В Україні змінили Податковий кодекс

В Україні змінили Податковий кодекс
Верховна Рада проголосувала за зміни в Податковий кодекс у другому читанні. Фото: etcetera.media

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві".

Зміни у Податковий кодекс внесли, щоб завадити бізнесу спекулювати податковими ставками. "За" проголосували 283 депутати, передає "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати розглянуть законопроєкт про "податковий терор"

Так, у Податковому кодексі врегулюють питання, пов'язані зі сплатою частини чистого прибутку або дивідендів на державну частку. Йдеться про господарські товариства, корпоративні права яких частково належать державі, та господарські товариства, частина акцій яких належать господарським товариствам.

Крім того, керівник центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, може надавати посадовим особам повноваження на виконання певних функцій, передбачених цим Кодексом та іншим законодавством.

У першому читанні законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" Рада підтримала у грудні 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінили Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути