четвер, 06 серпня 2020 16:50

У Мінекономіки виміряли глибину падіння ВВП за пів року

У Мінекономіки виміряли глибину падіння ВВП за пів року
Пік економічної кризи, викликаної карантинними обмеженнями та пригніченням попиту, припав на II квартал 2020 року. Фото: pixabay.com

Реальний ВВП у січні–червні 2020 року скоротився на 6,5%. Це трохи більше, ніж падіння на 5,9% за січень–травень.

У Мінекономіки оцінюють падіння ВВП за II квартал 2020 року до ІІ кварталу 2019 року на рівні 11%. Раніше очікували, що валовий внутрішній продукт впаде на 14%.

За підсумками січня–червня 2020 року, скорочення зведеного індексу виробництва товарів та послуг за основними видами економічної діяльності становило 7,7%. У січні–травні 2020 року цей показник скоротився на 7,3%, передає "РБК-Україна".

У Мінекономіки стверджують, що економіка пройшла пік максимально негативного ефекту від жорстких протиепідеміологічних заходів усередині і за межами країни. Наразі на тлі пом'якшення карантинних обмежень все поступово починає відновлюватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр пояснив, як підняти економіку країни

У червні окремі види промислової діяльності, сфера транспорту та будівельна галузь продемонстрували уповільнення темпів падіння, а індекс очікувань ділової активності порівняно з попереднім місяцем поліпшився.

Менші площі збирання та нижча урожайність спровокували в червні значне падіння обсягів виробництва в сільському господарстві.

Пік економічної кризи, викликаної карантинними обмеженнями та пригніченням попиту, припав на II квартал 2020 року.

Українська економіка почала поступово відновлюватися. Водночас активніше зростають ціни. Наступні роки економічне зростання очікують на рівні 4%.

Зараз ви читаєте новину «У Мінекономіки виміряли глибину падіння ВВП за пів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути