понеділок, 09 квітня 2012 11:10

Уряд хоче у липні завершити переговори з ЄС про отримання кредиту

Уряд хоче у липні завершити переговори з ЄС про отримання кредиту
ЄС може надати Україні додаткову макрофінансову допомогу в розмірі 610 млн євро. Фото: bez-problem.zp.ua

Уряд України має намір в липні завершити переговори за кредитною угодою для отримання макрофінансової допомоги з боку Європейського союзу (ЄС).

Відповідний орієнтир закріплений розпорядженням Кабінету міністрів від 5 квітня (№184-р) щодо затвердження плану першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2012 рік.

"З метою залучення макрофінансової допомоги ЄС: завершити переговори щодо укладення меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС та кредитної угоди між Україною (як позичальником), Нацбанком України (як агентом позичальника) та ЄС (як кредитором) для отримання Україною макрофінансової допомоги", - зазначено в документі, текст якого розміщений на сайті уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТНК-ВР хоче згорнути свій бізнес в Україні

При цьому передбачається, що протягом двох місяців після підписання відповідної кредитної угоди буде підготовлений законопроект про його ратифікацію.

Нагадаємо, європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у березні 2010 року заявляв про готовність ЄС надати Україні додаткову макрофінансову допомогу в розмірі 610 млн євро після того, як країна відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче у липні завершити переговори з ЄС про отримання кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути