четвер, 07 липня 2011 18:43

Янукович дав добро на кредит від ЄБРР на дороги

Янукович дав добро на кредит від ЄБРР на дороги

Президент України Віктор Янукович підписав закон України "Про ратифікацію Кредитної угоди (Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до м.Київ (пан'європейські коридори) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку". Документ передбачає залучення 450 млн євро на поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до м. Київ, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з угодою, підписаною 26.11.2010 р., передбачається залучити кредитні ресурси від ЄБРР в обсязі 450 млн євро (загальна сума кредиту 900 млн євро, на умовах співфінансування ЄІБ в розмірі 450 млн євро) на реалізацію масштабного проекту з реконструкції та капітального ремонту ділянок 6 автомобільних доріг, що ведуть до Києва.

Прийняття Закону України "Про ратифікацію Кредитної угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку" потребує також видатків з державного бюджету України на співфінансування проекту. Згідно з висновком, що поданий у пояснювальній записці до Закону головою Державної служби автомобільних доріг України Володимиром Демішканом, нині в держбюджеті видатки на реалізацію проекту враховані. Для повернення кредиту в держбюджеті щорічно передбачатимуть кошти.

В результаті реалізації проекту буде приведено до належного стану 6 ділянок автомобільних доріг, що ведуть до міста Києва. Серед доріг, які включили до списку проекту: М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, М-05 Київ - Одеса, М-06 Київ - Чоп, М-07 Київ - Ковель - Ягодин, Н-01 Київ - Знам'янка, Р-02 Київ - Іванків - Овруч.

Покращення стану цих ділянок автомобільних доріг, на думку Демішкана, матиме позитивний вплив на розвиток інфраструктури прилеглих регіонів, поліпшення стану безпеки на дорогах загального користування, сприятиме прискореному розвитку малого і середнього бізнесу, покращить економічну ситуацію в цих регіонах і збільшить кількість робочих місць.

Реалізувати проект планують у два етапи - за рахунок коштів двох траншів позики від ЄБРР. Автомобільні дороги М-06 Київ - Чоп, М-07 Київ - Ковель - Ягодин входять до переліку об'єктів, що готуються до проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012. Тому ремонт цих доріг фінансуватимуть за рахунок першого траншу позики ЄБРР.

Нагадаємо, 15 червня цього року парламент ратифікував кредитну угоду між Україною та ЄБРР в 450 млн євро (№ 0217 від 08.06.2011 р.), ініційований президентом України.

23 листопада 2010 р. Рада директорів ЄБРР схвалила виділення Україні кредиту в розмірі 450 млн євро на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва та завершення реконструкції автодороги Київ-Чоп. Відповідна угода була підписана 26 листопада 2010 р.

Зараз ви читаєте новину «Янукович дав добро на кредит від ЄБРР на дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути