середа, 15 червня 2011 14:14

ЄБРР виділив $ 110 мільйонів на розвиток українських АЗС

ЄБРР виділив $ 110 мільйонів на розвиток українських АЗС

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прийняв рішення виділити концерну "Галнафтогаз" пакет фінансування в обсязі $ 110 млн.

Про це повідомив прес-секретар представництва ЄБРР в Україні Антон Усов.

За його словами, із загальної суми $ 80 млн виділяються у вигляді кредиту, а $ 30 млн - інвестиції в капітал компанії.

ЄБРР, який з 2009 року є власником 10,3% акцій "Галнафтогазу", не повідомляє про те, на скільки зросте його частка. За оцінкою Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка схвалила на початку червня виділення "Галнафтогазу" пакету фінансування в обсязі $ 80 млн, ЄБРР стане власником близько 19% акцій продавця нафтопродуктів.

"Галнафтогаз" спрямовує залучені у міжнародних фінансових інститутів кошти на розвиток мережі АЗС та інфраструктури.

Нагадаємо, в кінці травня представник "Галнафтогазу" повідомив, що орієнтовно наприкінці 2011 - початку 2012 компанія планує в рамках IPO на Варшавській біржі виручити за міноритарний пакет своїх акцій $ 200 млн.

Раніше Президент ЄБРР Томас Міров під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим заявив, що банк готовий інвестувати в Україну 1 млрд євро на рік в різні галузі.

"Галнафтогаз" входить до холдингу "Універсальна інвестиційна група". Концерн утворений у 2001 року шляхом об'єднання трьох великих продавців нафтопродуктів на заході України - Івано-Франківськнафтопродукт, Закарпатнафтопродукт-Ужгород і Закарпатнафтопродукт-Хуст.

Чистий прибуток ВАТ "Концерн Галнафтогаз" у 2010 році згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) виріс в 2,3 раза - до 306,0 млн грн в порівнянні з 2009 роком (132,1 млн грн).

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР виділив $ 110 мільйонів на розвиток українських АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути