четвер, 23 червня 2011 14:04

Президент ЄБРР: Соромно, що Україна - одна з найбідніших країн у Європі

Президент ЄБРР: Соромно, що Україна - одна з найбідніших країн у Європі

Інвестиційна привабливість України впала у 2-3 кварталі 2011 року.

Про це заявив президент ЄБРР Томас Міров під час наради іноземних та вітчизняних інвесторів на чолі з президентом України Віктором Януковичем.

"Всім нам трохи соромно, що Україна - одна з найбільш бідних країн Європи ... І ми готові докласти зусиль для поліпшення цієї ситуації ... На жаль, індекс інвестиційної привабливості України за 2-3 квартал поточного року впав. Багато в чому це пов'язано з корупцією ... Боротьба з цією проблемою буде непростою. І її неможливо буде подолати, якщо не скоротити в  державний апарат чиновників, піднявши їм заробтну плату ", - заявив він.

За словами Мірова, необхідно прискорити процес відновлення переговорів з МВФ, що "загальмувався в останні місяці".

Президент ЄБРР також вважає, що необхідно прийняти пенсійну реформу, встановити "прозорі правила та рівні права для інвесторів у сфері АПК, тому що введення квот негативно відбилося на розвитку галузі ... наступним іспитом стане проведення земельної реформи".

Міров висловив впевненість, що "Україна може увійти в G-20, але це потребує зростання ВВП 11% щорічно. І це можливо тільки за умови повної імплементації і всіх реформ, які в якості завдання визначив Президент України".

Зараз ви читаєте новину «Президент ЄБРР: Соромно, що Україна - одна з найбідніших країн у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути