Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2011 09:51

Янукович запалив червоне світло дерибану бюджетних коштів

Янукович запалив червоне світло дерибану бюджетних коштів

Президент Віктор Янукович має намір на прохання міжнародних організацій ветувати зміни до закону про державні закупівлі.

Про це пише Комерсант-Україна в статті "Плани на вето".

Зокрема, президента просять скасувати норми про виведення держпідприємств із загальної процедури держзакупівель і про звуження можливостей для проведення закупівель в одного учасника.

"Ми спробуємо зупинити вступ в силу закону. Ми готуємо лист на ім'я президента з проханням про вето. Крім того, досягнута домовленість про те, що наші вимоги підтримає ЄБРР", - заявило джерело, знайоме з ходом переговорів. Інформацію про підготовлюваний листі підтвердив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра: "Боюся, ми будемо змушені констатувати несумісність нового закону до вимог ЄС".

У свою чергу, представники Transparency International вказують і на інші проблеми документа. Так за словами, Олексія Хмари, який проводив експертизу закону, документ буде сприяти створенню корупційної схеми.

"Головна проблема не в них, а в тому, що новий закон дає широкі можливості для проведення закупівель в одного учасника. Дотримуючись букви закону, в період економічної кризи, тобто сьогодні, можна закуповувати в одного учасника практично будь-який товар або послугу. Ще одна проблема, на думку експерта, - розмита процедура страхування предмета закупівлі, яка може бути використана для створення корупційної схеми на загальнодержавному рівні ", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович запалив червоне світло дерибану бюджетних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути