середа, 20 лютого 2013 16:31

Українці вважають багатіями тих, хто заробляє понад $10 тисяч - опитування

Українці вважають багатим того, хто заробляє понад $10 тис. на місяць.

Такого висновку дійшли соціологи міжнародного порталу працевлаштування Head Hunter. Відповідне дослідження вони провели спільно із з тижневиком "Коментарі" та сайтом Сomments.ua.

"В Україні немає єдиної думки про те, скільки заробляє багата людина. Цікаво, що не всі асоціюють багатство з матеріальними цінностями. Для 14% опитаних це стан душі, який ніяк не виміряти грошима. Висока зарплата для більшості респондентів починається з 3 тис. доларів в місяць. І це не дивно, адже середня заробітна плата по великих містах за даними hh.ua становить лише 6000 гривень", - розповіла керівник дослідницького центру порталу Міжнародного порталу працевлаштування Head Hunter Ульяна Ходорівська.

За словами фінансового радника компанії AFS Олени Бокань, у Західній Європі та США багатими вважають людей, які можуть інвестувати.

"Прийнято розрізняти забезпечених та надзабезпечених. Перші мають понад 1 мільйон доларів і готові його інвестувати. Інші, надзабезпечені, мають на рахунках понад 30 мільйонів доларів, вони інвестують ці кошти у різні сфери без зміни звичного способу життя", - зазначила експерт.

Автор: Фото: Володимир Мукан
  Фінансовий радник компанії AFS Олена Бокань
Фінансовий радник компанії AFS Олена Бокань

Під час дослідження 5690 українців віком 18-55 років із різних областей України запитали, щоб вони зробили з $1 млн, якби знайшли його або отримали у спадок. Більшість виявили бажання витратити ці гроші на свій бізнес.

"Багато людей кажуть, що вони готові займатися власним бізнесом, проте не знають яким саме і у якій сфері. Для українців зараз доцільніше прагнути фінансової стійкості, відкладати кошти із зарплати на непередбачувані витрати, планувати свої витрати. Адже може статися різне - втрата роботи, хвороба. Також не потрібно надіятися на Пенсійний фонд, самим накопичувати гроші до пенсії. Адже на теперішню державну пенсію складно прожити", - розповіла Бокань.

Зараз ви читаєте новину «Українці вважають багатіями тих, хто заробляє понад $10 тисяч - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути