Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2012 14:12

Багаті китайці наймають людей, які сидять за них у в'язниці

Професія підставної особи зародилася приблизно тоді ж, коли з'явилися в'язниці і фінансові махінації. Але якщо зараз така людина асоціюється з давно минулими епохами, то багато хто буде вельми здивований тому, що така професія сьогодні процвітає в Китаї - країні, яка славиться дуже суворими тюремними покараннями, повідомляє drunov.ru.

Тим не менше така особливість судової системи Піднебесної має глибокі корені, що тягнуться з в далекого минулого країни. Так, існують красномовні докази того, що багаті і впливові люди купували собі двійників, щоб ті відбували за них термін. В одному випадку директор госпіталю, який влаштував дорожньо-транспортну пригоду зі смертельним наслідком, найняв батька одного з робітників, щоб той з'явився за нього перед судом. У іншому - молодий чоловік, який керував транспортним засобом без ліцензії, збив мотоцикліста і відбувся лише тим, що заплатив підставній особі 8,000 доларів.

Подібна практика в Китаї стала настільки популярною, що у неї навіть з'явилася назва - "ding zui" ("фальшивий злочинець").

Зараз ви читаєте новину «Багаті китайці наймають людей, які сидять за них у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути