Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2013 14:14

Українці витрачають на їжу більше за всіх у Європі

Україна посіла останнє місце в Європі за часткою витрат на харчі: українці витрачають на їжу більше ніж громадяни всіх європейських країн.

Про це свідчить проведене агентством "РИА-Рейтинг" дослідження.

Частка витрат на продукти харчування в країнах із забезпеченим населенням і високим рівнем життя, як правило, низька і становить 10-15% від витрат сімей, звертають увагу дослідники. Всі інші витрати здійснюються на дозвілля, подорожі, комунікації, хорошу медицину та освіту, техніку та одяг. У країнах з низькими доходами, а часто і високими цінами, картина кардинально інша: тут на їжу йде значна частина бюджету сім'ї.

Водночас, середньостатистична сім'я в Україні на їжу витрачає більше половини своїх витрат (50,2%). Багато в чому це обумовлено, насамперед, невисокими середніми доходами жителів, відзначають дослідники.

Автор: ria.ru
 

Досить важко виглядає ситуація в Молдові (43,2%) та Сербії (42,9%). В цілому 15 нижніх позицій рейтингу суцільно представлені країнами колишнього соцтабору.

А перше місце в рейтингу займає одна з найбільш благополучних країн Європи - Люксембург. Видатки на продукти харчування (з урахуванням безалкогольних напоїв) люксембурзької сім'ї за підсумками 2012 року становлять лише 8,8% від її споживчих витрат. На другому місці розташовується Велика Британія з 9,1%, замикає трійку багата Швейцарія з 9,6%. У число лідерів потрапили також такі країни Північної і Центральної Європи, як Данія, Норвегія, Німеччина і Австрія. Франція займає 17-е місце, Італія - 19-е.

Зараз ви читаєте новину «Українці витрачають на їжу більше за всіх у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути