пʼятниця, 20 грудня 2013 12:56

Звичайні українці очолили рейтинг найвпливовіших громадян 2013 року

Звичайні українці очолили рейтинг найвпливовіших громадян 2013 року
Фото: day.kiev.ua

Рейтинг "200 найвпливовіших українців" у 2013 році за даними "Фокусу" очолила "Людина Майдану". Це збірна постать середнього класу - люди, які народились у незалежній Україні або брали участь у її відстоюванні, активно користуються соцмережами.

"Вперше рейтинг очолює не гарант Конституції, а справжні держателі влади - громадяни України", - говориться у новому випуску журналу.

Під громадянами України розуміють як учасників Євромайдану, так і тих, хто приїхав підтримати владу і дислокується в Маріїнському парку. Зазначається також, що після виходу на перші ролі "Людини Майдану" абсолютно всі політичні фігуранти втратили свої позиції.

Віктор Янукович опинився на другому місці  - за даними журналу, вперше після президентських виборів. "І навіть підписання угоди про поставки російського газу за зниженою ціною поки що не сильно вплинуло на настрої українців", - зазначає "Фокус".

На третє та четверте місця посунулися відповідно Ринат Ахметов та Олександр Янукович. У першій десятці зберегли свої позиції лише Юлія Тимошенко - 5 місце рейтингу, та Дмитро Фірташ - 9 місце рейтингу. На 6 щаблі опинився Микола Азаров, на сьомий піднявся Сергій Арбузов і десяте посів Віктор Пінчук.

Нагадаємо, що в червні 2013 року власник групи компаній ВЕТЕК Сергій Курченко домовився про купівлю UMH group, що входить до трійки найбільших медіахолдингів країни. У портфель компанії, крім журналу "Фокус", входять такі бренди як: Forbes, Vogue, Кореспондент, Теленеделя, i.ua, bigmir.net, football.ua, Аргументи і Факти, Комсомольська правда. Сам Курченко зайняв 48 місце в рейтингу "Фокуса".

Зараз ви читаєте новину «Звичайні українці очолили рейтинг найвпливовіших громадян 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути