пʼятниця, 20 грудня 2013 05:44

Без Асоціації Україні буде важко вивести економіку з кризи - глава МЗС Німеччини

Без Асоціації Україні буде важко вивести економіку з кризи - глава МЗС Німеччини
Фото: dw.de

Міністр закордонних справ ФРН Франк Вальтер Штайнмайер заявив, що Німеччина шкодує про те , що Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС, вибравши замість цього короткострокову допомогу, передає російська служба Радіо Свобода.

У четвер у польській столиці пройшли його переговори з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Після зустрічі глави МЗС відповідали, насамперед, на питання, що стосуються ситуації на Україні.

"Формальна можливість підписати договір про асоціацію між ЄС і Україною є і має залишатися. Від самої України залежить те, чи захоче вона цією можливістю скористатися. ЄС пропонує модернізацію української держави, і в цьому Європа готова допомогти, і цього ж, як здається, вимагає українське суспільство", - сказав Сікорський.

У свою чергу керівник МЗС Німеччини підкреслив, що пропозиції ЄС для України, які Віктор Янукович не прийняв, дозволили б Києву провести реформи. А без них, сказав Франк Вальтер Штайнмайер, вивести економіку країни з кризи буде дуже важко, що може призвести Україну до довгострокової залежності від зовнішніх факторів.

Варто зазначити, що у листопаді Україна в останній момент відмовилася підписати торгову угоду з Брюсселем, що стало приводом для масових акцій протесту.

Як стверджують фахівці МВФ у заяві щодо України, економіка країни перебуває в стані рецесії з середини 2012 року і прогноз щодо її майбутнього негативний.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Зараз ви читаєте новину «Без Асоціації Україні буде важко вивести економіку з кризи - глава МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути