четвер, 30 квітня 2020 12:18

Українці почали менше курити: несподівані причини

Українці почали менше курити: несподівані причини
pixabay.com

У березні 2020 року ринок сигарет в Україні впав на 5-7% порівняно з березнем-2019. Таке падіння пов'язане з карантином, повідомили аналітики дистриб'ютора сигарет "Тедіс Україна".

"Карантин вплинув на ринок у цілому. За нашими даними, по всій Україні у зв'язку з карантином закрилося близько 2100-2600 ліцензованих торгових точок, що становить близько 4% загальної кількості на ринку. Ми оцінюємо середнє скорочення загального ринку сигарет у березні на рівні 5-7%", – повідомила компанія агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому фахівці звернули увагу, що в березні відбулося невелике падіння преміального сегмента і зростання середнього і низького, але в середині квітня попит почав вирівнюватися. Крім того, дистрибутор вказав на тренд щодо скорочення споживання тютюнових виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня пенсія зросла: скільки отримують пенсіонери

"Швидше за все, по року буде скорочення споживання близько 10%, що повністю корелюється з минулими роками. На це є ряд причин: частина магазинів закрилася, люди перестають курити, переходять на контрабандні товари, які набагато дешевше і т. д.", – уточнили експерти.

Раніше у Верховній Раді з'явився законопроєкт, який передбачає штрафи до 47 230 грн за продаж сигарет дітям. Крім того, мінімальний вік покупця сигарет хочуть підвищити до 21 року.

Після 11 травня планують відкриття решти бізнесу в Україні. Для економіки також важливим є відкриття ринків, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час пресбрифінгу. За його словами, робота ринків також впливає й на ціни на продукти.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали менше курити: несподівані причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути