пʼятниця, 13 травня 2022 03:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вже витратила на війну чверть трильйона гривень

Україна вже витратила на війну чверть трильйона гривень
Озвучили суму, яку Україна витратила на війну. Фото: Дзеркало тижня

З початку російського вторгнення влада України направила на боротьбу із загарбниками та допомогу населенню вже близько 8,3 млрд доларів.

Кошти було використано для придбання різних видів озброєнь, ремонту бойової техніки, а також надання допомоги тимчасово переміщеним особам, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, пише агентство Reuters.

У квітні Україна отримала лише 60% запланованих податкових надходжень, а у травні та червні очікуються надходження на рівні 45-50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден пропонує відбудувати Україну коштом російських олігархів

Минулого місяця Київ отримав економічну підтримку з-за кордону в розмірі майже 2 млрд доларів, з яких 719 млн було видано у вигляді грантів. Загалом з початку війни союзники виділили Україні 5,4 млрд доларів, включаючи 801 млн як грант, сказав Марченко.

Україні терміново потрібна додаткова іноземна підтримка, оскільки вона змушена спрямовувати мільярди доларів на екстрені витрати.

Українська економіка в умовах війни ще тримається, але власних ресурсів у країні недостатньо. Необхідна фінансова допомога західних партнерів. Стукати треба в усі двері, інакше Національному банку доведеться ввімкнути друкарський верстат на повну потужність.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже витратила на війну чверть трильйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути