Ексклюзиви
четвер, 24 березня 2011 22:22

Україна та Росія знову переглянули ситуацію навколо НПЗ

Україна та Росія знову переглянули ситуацію навколо НПЗ

Українсько-російська міжурядова робоча група в Києві провела перший етап засідання з розробки плану спільних дій для вирішення конфліктних питань навколо ПАТ Укртатнафта (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).

Про це йдеться у повідомленні міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"Сторони актуалізували перелік питань, які потребують першочергового розгляду, і домовилися розглянути їх під час другого етапу засідання робочої групи, що пройде у Києві наприкінці квітня 2011 року", - зазначили у відомстві.

Як повідомляється, українську частину групи на засіданні 24 березня очолив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, російську — заступник міністра енергетики Дан Біленький.

ЗАТ Укртатнафта (зараз ПАТ Укртатнафта) створене відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до Татнафти, ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер — пов'язаний із так званою групою Приват Ігоря Коломойського ТОВ Корсан (володіє 19,449% акцій).

На початку 2010 року Укртатнафта провела збори акціонерів, на яких, за неофіційними даними, були затверджені договори купівлі-продажу двох пакетів акцій НПЗ, що раніше належали структурам, близьким до Татнафти і міністерства майна Татарстану.

Крім того, було обрано новий склад наглядової ради АТ, представники Татарстану до нього не увійшли. Татнафта вимагає від України через міжнародний арбітраж $2,4 млрд.

Нагадаємо, як повідомлялося 16 лютого Україна ініціює переговори про врегулювання спору між колишніми акціонерами Укртатнафти.

Так, Укртатанафта може перейти до рук Татнафти.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Росія знову переглянули ситуацію навколо НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути