четвер, 31 жовтня 2013 15:19

Україна офіційно поскаржилась до СОТ на Росію

Україна офіційно поскаржилась до СОТ на Росію
Україна порушила питання "Рошен" на засіданні СОТ. Фото: logozj.com

Представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі 30 жовтня під час засідання комітету Світової організації торгівлі (СОТ) з технічних бар'єрів в торгівлі порушив питання заборони Російською Федерацією імпорту кондитерських виробів української корпорації "Рошен".

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

"Україна наголосила на непрозорості вжитого заходу, його невиправданості та дискримінаційному характері, нагадала експертам РФ про зобов'язання надати відповіді та офіційні роз'яснення Україні з обгрунтуванням заходів згідно норм СОТ. Україна закликала  РФ  негайно відмінити заборону на імпорт, оскільки такі заходи не можуть бути обґрунтовані положеннями Угоди ТБТ та зобов'язаннями, взятими при вступі РФ до СОТ", - сказано у повідомленні.

Питання заборони РФ імпорту української кондитерської продукції також порушувалось під час засідання  Комітету СОТ із санітарних та фітосанітарних заходів 16-18 жовтня 2013 року, де представником України також була зроблена відповідна заява про неприйнятність заборон в торгівлі  РФ.

Нагадаємо, Росспоживнагляд в липні поточного року заборонив поставки в Росію шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен" через претензії до якості продукції.

Росспоживнагляд 22-25 жовтня інспектував фабрики корпорації "Рошен".

27 жовтня Онищенко заявив, що перевірка української кондитерської фабрики "Рошен" не задовольнила російських фахівців, залишивши "гнітюче враження".

Міністерство аграрної політики звинуватило Росспоживнагляд у поширенні неправдивої інформації.

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно поскаржилась до СОТ на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути