понеділок, 28 жовтня 2013 09:16

Росіяни розповіли, як вони попри "недружню обстановку" знайшли купу проблем у "Рошен"

Росіяни розповіли, як вони попри "недружню обстановку" знайшли купу проблем у "Рошен"
Росспоживнагляд заявляє про численні порушення у "Рошен". Фото: lenta-ua.net

За результатами інспекції українських кондитерських фабрик "Рошен" були виявлені принципові проблеми.

Про це йдеться у повідомленні Росспоживнагляду.

Серед проблем відомство назвало невідповідність нормативної бази, за якою випускається українська кондитерська продукція, сучасним вимогам, існуючий виробничий контроль на перевірених підприємствах не забезпечує гарантії якості та безпеки продукції, відсутність допуску для поставок в Російську Федерацію у основного виробника сировини для українських кондитерських фабрик.

Росспоживнагляд також зазначив, що українська кондитерська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії за показниками мікробного псування - вмісту дріжджів і цвілевих грибів для ряду груп кондитерських виробів.

ВІДЕО: Російське ТБ невтомно крутить жахи про Україну: Повний крах і неминуча загибель

Російське відомство підкреслило, що система контролю якості в корпорації "Рошен" за номенклатурою, обсягом і частотою проведених лабораторних досліджень не достатня для забезпечення безпеки продукції, що поставляється на російський ринок продукції. Сировина для виробництва кондитерських виробів не контролюється виробничими лабораторіями за санітарно-хімічними показниками безпеки, включаючи токсичні елементи, пестициди, мікотоксини, антибіотики і оцінюється тільки по супровідним документам постачальників сировини, а мікробіологічний контроль не включає дослідження на наявність патогенних мікроорганізмів, що недостатньо для забезпечення безпеки продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров "наїхав" на банки через дорогі кредити

"Контроль окремих груп сировини (масложирової продукції) не передбачає оцінку показників безпеки за вмістом бенз(а)пірену, транс-ізомерів жирних кислот та перекисного числа, передбачених чинним російським законодавством", - сказано в повідомленні.

Відомство зазначило, що основний постачальник сухого молока для фабрик "Рошен" - ПАТ "Бершадьмолоко" (Вінницька область) не входить у реєстр молокопереробних підприємств України, допущених до постачання в РФ, що також є грубим порушенням встановлених вимог.

"Необхідно зазначити, що робота експертів Росспоживнагляду на території України проходила в неділовій та недружній обстановці, створюваній керівництвом Мінагрополітики України, яке виступило з заявами, спрямованими на дискредитацію експертів", - підкреслено в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розповіли, як вони попри "недружню обстановку" знайшли купу проблем у "Рошен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути