пʼятниця, 13 жовтня 2017 03:07

Україна виставить на продаж найбільший в світі вантажний літак

Україна виставить на продаж найбільший в світі вантажний літак
Найбільший вантажний літак виставили на продаж. Фото: Главком

Державне стратегічне підприємство "Антонов" звернулося до Святошинського районного суду Києва з клопотанням про надання дозволу на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України про стягнення понад 32 млн грн з Виконавчого органу зі спеціальних авіаперевезень держави Лівія.

Про це повідомляє юридична фірма, яка представляє інтереси ДП "Антонов", інформує Главком.

Позитивне для ДП "Антонов" рішення МКАС при ТПП України було прийнято 16 травня 2017 року. Суд задовольнив позов ДП "Антонов" про стягнення заборгованості з правонаступника державної авіакомпанії Libyan Arab Air Cargo, яка пригнала літак на обслуговування в 2010 році. Лівійський державний орган добровільно рішення арбітражного суду не виконав.

"Антонов", захищаючи свої законні права, змушений просити звернути стягнення на літак Ан-124-100 "Руслан", що належить лівійській стороні і знаходиться в Києві. У разі непогашення заборгованості літак буде виставлений державною виконавчою службою на аукціон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко розповів про конфлікт між Порошенком та Аваковим

Державне підприємство "Антонов" - український авіабудівний концерн, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод та випробувальний комплекс, для розробки та сертифікації літаків. З 4 квітня 2015 р. входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

Зараз ви читаєте новину «Україна виставить на продаж найбільший в світі вантажний літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути