Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2017 00:49

Геращенко розповів про конфлікт між Порошенком та Аваковим

Геращенко розповів про конфлікт між Порошенком та Аваковим
Радник глави МВС Антон Геращенко: "Президент хотів сконцентрувати всю владу над силовиками в своїх руках". Фото: Новая газета

Між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і президентом Петром Порошенком існує конфлікт з самого першого дня обрання глави держави.

Про це радник глави МВС Антон Геращенко сказав в ефірі ICTV.

За словами політика, конфлікт полягає в різному підході до питань забезпечення безпеки та проведення кримінальних розслідувань в Україні.

"Президент хотів сконцентрувати всю владу над правоохоронними органами в своїх руках, а "Народний фронт", я і Арсен Аваков вважаємо, що це дуже небезпечний прецедент", - заявив нардеп і радник міністра.

"На сьогодні є певний баланс влади: президент відповідає за СБУ, і несе відповідальність за все позитивні та негативні зміни в СБУ, президент пропонує генпрокурора і разом з Верховною Радою ділить цю відповідальність, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (...) є балансом влади в цій країні і гарантом недопущення тих помилок і злочинів, які були допущені Януковичем і його оточенням", - додав Геращенко.

Він заявив, що може гарантувати, що влада, МВС, Нацгварія та Нацполіція ніколи не будуть використані проти народу України для того, щоб не допустити будь-яких народних виступів, якщо вони будуть законними та обґрунтованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Народному фронті" зробили відверту заяву про Порошенка на його день народження

У той же час глава фракції БПП в парламенті Артур Герасимов назвав неправдою думку про те, що Порошенко хоче узурпувати владу.

Він також не підтвердив факт існування конфлікту між президентом і главою МВС.

Раніше "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" вели переговори про об'єднання партій. Однак остаточного рішення поки що нема.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко розповів про конфлікт між Порошенком та Аваковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути