Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2013 16:09

У свята на доставці квітів можна заробити 20 тисяч гривень
8

Доставка квітів
Фото: Фото надане Андрієм Ольховським
Доставка квітів
Доставка квітів
Доставка квітів
Доставка квітів

Андрій Ольховський чотири роки торгує квітами через інтернет. Свій квітковий інтернет-магазин відкрив з двома друзями з університету.

"Є чотири дні в році, коли за день на доставці квітів можна заробити 20 тисяч гривень, - говорить Ольховський. - Найкращі заробітки на Восьме березня, Перше вересня, День Валентина і День вчителя".

Каже, квітковий бізнес вимагає найменше капіталовкладень.

"Тут головне розробити легкий у користуванні і цікавий сайт, щоб замовник міг швидко вибрати, що йому підходить. На роботу найняти операторів, які не просто швидко прийматимуть замовлення, але й по телефону зможуть допомогти клієнту з вибором букетів", - порадив Ольховський.

В його інтернет-магазині працює флорист, оператор і два кур'єри. Замовлення приймають з 7.00 до 22.00. У свята працюють цілодобово.

"Хороший оператор повинен не тільки добре знати асортимент, але й вміло порекомендувати, які квіти, в якій кількості і з якої нагоди варто дарувати, - пояснює Ольховський. - Кур'єрів взяв на роботу зі своїм авто. Компенсую їм витрати на бензин. Квіти - це вам не піца і не суші. У метро та маршрутками їх не доставиш".

Попереджає, що на цьому бізнесі легко прогоріти.

"Найменші заробітки влітку. Рятує тільки сезон весіль. Часто доводиться влаштовувати розпродажі, щоб хоча б повернути гроші за товар. У будні отримуємо 4-5 замовлень, на вихідні - 7-8. Клієнти часто роблять у нас замовлення удруге, втретє. Бо робимо не тільки креативні квіткові композиції. Добрий дохід приносить сама послуга доставки. Буває, що квіти треба терміново, а поряд нема квіткового магазину. Можемо доставити букет і попросити замість вас вибачення у людини, перед якою ви завинили, можемо влаштувати розіграш для адресантів", - зазначив Ольховський.

Квіти беруть на оптовій базі.

"Товар здебільшого доставляють з Голландії. Квіти приходять у закритих коробках. Іноді доводиться міняти, бо буває відкриєш коробку, а від троянди тільки стебло залишилося, пелюстки обсипалися. Постачальника квітів теж знайшли через інтернет. Замовляємо оптом, бо так дешевше. Найбільш ходові квіти - троянди, тюльпани, хризантеми купуємо від 200 штук", - розповів Ольховський.

Перед Новим роком торгує ще й маленькими ялинками.

"Замість букетів у грудні добре розкуповують маленькі ялинки, які наш флорист робить з моху, сіна і ялинкового гілля, прикрашає квітами, бантиками і сухофруктами. Напередодні свята декоративні ялинки розкуповують як гарячі пиріжки", - хвалиться Ольховський.

Зараз ви читаєте новину «У свята на доставці квітів можна заробити 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути