Ексклюзиви
середа, 27 січня 2016 09:52

У Росії збираються підняти ціни на горілку на чверть

У Росії збираються підняти ціни на горілку на чверть

Виробники алкогольної продукції й уряд Росії планують завтра, 28 січня, обговорити перспективи підвищення мінімальної роздрібної ціни на горілку на 45 рублів, до 230 рублів (69 грн) за півлітра. Про це пише Forbes.ua. Експерти вважають, що підвищення цін на горілку – крайній захід, оскільки влада РФ побоюється масового невдоволення. Однак ситуація в економіці може змусити зробити непопулярний крок.

Зараз мінімальна ціна півлітрової пляшки горілки становить 185 рублів (55 грн). Виробники вважають, що подорожчання горілки допоможе боротися з контрафактом.

Росалкогольрегулювання з 1 лютого 2015 року знизило мінімальну роздрібну ціну на горілку з 220 рублів до нинішніх 185 рублів за 0,5 літра. Але акциз залишився на минулому рівні.

Як повідомлялося, наприкінці 2014 року президент Росії Володимир Путін заборонив підвищувати в Росії ціни на горілку.

"Нелегальна горілка, всякі сурогати, спиртні напої подібного роду виникають із певної завищеності цін на легальну продукцію. І відповідні структури мають про це подумати", – заявляв тоді Путін.

Зараз ви читаєте новину «У Росії збираються підняти ціни на горілку на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути