Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2024 20:45

У низці міст можуть підняти тарифи на водопостачання: що відомо

У низці міст можуть підвищити тарифи на водопостачання.

Йдеться про Київ, Дніпро, Черкаси, Нікополь, Хмельницький, Вінницю, Рівне та Бровари, повідомляє НКРЕКП.

У водоканалах говорять про зменшення обсягів реалізації централізованого водопостачання та водовідведення, зростання витрат на електроенергію, реагенти та пально-мастильні матеріали.

Рішення щодо підвищення тарифів ще не ухвалено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на комунальні послуги можуть зрости - НБУ

Автор: НКРЕКП
 

"АК. Київводоканал" пропонує НКРЕКП підвищити тариф на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 34,2% - до 40,78 грн за 1 куб. м.

З 1 квітня до 30 червня пропонують встановити тариф у розмірі 40,78 грн (33,98 без ПДВ) за 1 куб. м. З них централізоване водопостачання - 20,08 грн (17,57 без ПДВ) за 1 куб. м, централізоване водовідведення - 19,69 грн (16,41 без ПДВ) за 1 куб. м.

З 1 липня "Київводоканал" пропонує встановити загальний тариф у розмірі 46,9 грн (39,08 без ПДВ) за 1 куб. м. З нього централізоване водопостачання - 25,7 грн (21,42 без ПДВ) за 1 куб. м, централізоване водовідведення - 21,19 грн (17,66 без ПДВ) за 1 куб. м.

У лютому тарифи на газ для населення не зміняться. Ціну заморозили до кінця опалювального сезону.

3 жовтня Національний банк запровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. Новий курсовий режим посилить стійкість української економіки і валютного ринку.

Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму "плаваючого" курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого минулого року.

За поточного режиму НБУ продовжить ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому.

НБУ, зокрема, компенсуватиме структурний дефіцит валюти. Завдяки цьому курс зможе змінюватися в обидва боки: зростати та знижуватися.

Крім того, НБУ суттєво обмежуватиме курсові зміни, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення. Офіційний курс визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

Водночас курс на тих сегментах ринку, де мають змогу купувати і продавати валюту громадяни, встановлюватиметься за тими ж правилами, що і останні півтора року. Йдеться як про готівковий ринок, так і про карткові курси банків.

Зараз ви читаєте новину «У низці міст можуть підняти тарифи на водопостачання: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути