Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2017 14:51

У МВФ озвучили, що чекають від України найближчим часом

У МВФ озвучили, що чекають від України найближчим часом
Проведення земельної реформи призведе до додаткового зростання українського аграрного сектора, який має дуже великий потенціал. Фото: rbc.ua

Якнайшвидшого відкриття ринку землі як державної, так і приватної власності очікує Міжнародний валютний фонд від України.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше під час міжнародної конференції аграрних інвесторів, пише УНІАН.

"Проведення земельної реформи сприятиме додатковому зростанню українського аграрного сектору, який має дуже великий потенціал. Україна повинна запустити ринок землі якомога швидше", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар та євро продовжують дешевшати

За словами Ваше, бажано, щоб земельний ринок в Україні запрацював вже 2018 року. При цьому він повинен бути максимально прозорим і ефективним для всіх - сільгоспвиробників, селян і держави.

Представник фонду підкреслив, що для відкриття ефективного земельного ринку нашій країні необхідно передбачити вигідні умови кредитування для дрібних і середніх фермерів. Якісна земельна реформа сприятиме залученню інвестицій у державу, зростання економічного потенціалу України. Однак ефект від такої реформи буде помітний не одразу, а в середньостроковій перспективі.

"Земельну реформу відкладали занадто довго. Це втрачені можливості для українського агропромислового комплексу".

Ваше додав, що фонд не виключає можливості введення певних обмежень на перших етапах проведення реформи.

Основні проблеми Пенсійного фонду України - низька ставка єдиного соціального внеску, мала кількість платників і значне заниження заробітної плати. Про це заявили у представництві Міжнародного валютного фонду в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У МВФ озвучили, що чекають від України найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути