Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 15:46

У Митному союзі наобіцяли Україні $ 100 млрд надходжень до бюджету

У Митному союзі наобіцяли Україні  $ 100 млрд надходжень до бюджету

У разі входження до Митного союзу, України протягом 10 років отримає близько 100 млрд дол. до держбюджету. Про це під час телемосту заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв.

"Від входження України до Митного союзу російський бюджет, може бути, і втратить через скасування експортних мит, але за рахунок розширення кооперацій виробництва у високотехнологічних галузях, і зростання товарообігу та економічної активності в перспективі Україна отримає можливість підвищити ефект економічного зростання приблизно 1,3 від ВВП протягом 10 років. Для України це близько 100 млрд дол.", - заявив Глазьєв.

Нагадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій П'ятницький заявив, що членство України в Митному союзі виключає можливість укладення окремої угоди про вільну торгівлю з Євросоюзом.

Зазначимо також, що рінаше заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв заявив, що Україна могла б економити близько $ 8 млрд щороку на газі, якби вступила до Митного союзу.

У свою чергу, експерти Інституту народногосподарського прогнозування Російської академії наук та Інституту економіки і прогнозування Національної академії наук України прийшли до висновку, що приєднання до Митного союзу і участь в Єдиному економічному просторі у рамках ЄврАзЕС може сформувати вигоди для України на суму $ 6-10 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Митному союзі наобіцяли Україні $ 100 млрд надходжень до бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути