вівторок, 12 квітня 2011 14:42

У Митному союзі дешевого газу для України не буде - експерт

У Митному союзі дешевого газу для України не буде - експерт

Заяви представників російського "Газпрому" про те, що Україна могла б щороку економити близько 8 мільярдів доларів на газі, якби вступила до Митного союзу, є нонсенсом.

Про це заявив незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут.

"На мою думку, це якась абсурдна цифра, бо за весь рік ми повинні сплатити 12 мільярдів при середній ціні 300 доларів за тисячу кубометрів. Пан Голубєв, мабуть, вважає, що за якихось умов цей газ для нас може коштувати 100 доларів. Це нонсенс. Це був би безпрецедентний крок, але я вважаю, що Росія до таких кроків не готова. А розмовляти можна про що завгодно... Розмови з такими пропозиціями треба ділити навпіл, а то і натроє", - сказав Нарбут.

За його словами, працювати слід над зваженими і конкретними пропозиціями.

"І така пропозиція з українського боку є. Ми готові працювати з Росією в умовах також зони вільної торгівлі, без обмежень і вилучень. Але Митний союз, як на мене, - це не ті рамки, на які ми зараз можемо піти", - зауважив експерт.

Нагадаємо, на початку квітня заступник голови правління російського "Газпрому" Валерій Голубєв заявив, що Україна в разі вступу в Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану могла б заощадити тільки на газі 8 мільярдів доларів на рік.

Зараз ви читаєте новину «У Митному союзі дешевого газу для України не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути