Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2012 10:19

У листопаді подорожчають булки та печиво - експерт

У листопаді подорожчають булки та печиво - експерт
Микола Верницький прогнозує, що в першу чергу подорожчає печиво. Фото: glavcom.ua

До кінця листопада подорожчає хлібобулочна продукція, вважають у компанії "Проагро".

На думку експертів, ціна зросте через підвищення вартості пшениці. У вересні вона коштувала 1600 грн за тонну, а з жовтня - 2100 грн.

"У першу чергу подорожчає печиво, тістечка, булки, сушка, батони. Потім - комерційний хліб - "Білоруський", "Бородинський" та інший. Ця продукція впродовж року виросла в ціні на 20%. До кінця року подорожчає ще на 10%", - сказав директор "Проагро" Микола Верницький у коментарі Gazeta.ua.

Вартість соціальних сортів хліба зараз така ж, як і рік тому. 900-грамову буханку хліба "Український" продають по 3,1 грн, батон "Нива" - по 3,4 грн.

"Яка би девальвація гривні не була, ціни на ці сорти точно не зміняться. Вартість соціальних сортів контролює уряд. Він не допустить подорожчання соціального хліба. Бо це, як і олія, масло, молоко, - соціальнозначущий продукт. Його вартість враховують при обрахунку прожиткового мінімуму. Із вищими цінами доведеться піднімати цей показник - платити більші зарплати, стипендії, пенсії", - зазначив Верницький.

За його словами, кожне хлібопекарське підприємство виробляє соціальні сорти хліба. Проте після подорожчання пшениці його виробництво є збитковим, уточнив експерт.

"Збитки від виробництва соціального хліба підприємства відшкодовуватимуть підняттям цін на печиво, тістечка, булки та комерційні сорти. Це покупці відчують вже у листопаді", - підсумував Верницький.

Зараз ви читаєте новину «У листопаді подорожчають булки та печиво - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути