субота, 17 жовтня 2020 03:27

У держави вкрали 5 мільйонів гектарів сільськогосподарської землі - Держгеокадастр

У держави вкрали 5 мільйонів гектарів сільськогосподарської землі - Держгеокадастр
У держави вкрали сільськогосподарську землю. Фото: Рубрика

Більше 5 мільйонів гектарів земель сільськогосподарського призначення в Україні незаконно вивели в приватну власність за минулі майже 30 років.

Госгеокадастр в 2021 році обіцяє оприлюднити ці дані, говорив керівник Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) Роман Лещенко в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

"Точно можу сказати на всю країну: більше 5 мільйонів гектарів земель сільськогосподарського призначення державної форми власності виведені в приватну власність через механізми так званої безплатної приватизації", - заявив Лещенко.

Зараз служба формує електронний реєстр, оцифровує документи, а в 2021 році оприлюднить інформацію про всі.

Ми покажемо всіх - реєстрацію, коли отримали і були на посаді, на кого оформляли, на кого з членів своєї сім'ї, покажемо 5-місячних дітей, на яких оформляли, їх кумів-братів-сестер, - запевнив Лещенко.

Найголовніше ж те, що публічними стануть "сітки сформованих латифундій в приватній власності" - по сотні тисяч гектарів землі на території України.

Масиви документів вже сформовані. Наприклад, у Вінницькій області з 2014 року вивели понад 80 тисяч гектарів в приватні руки п'яти сімей, пов'язаних між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дозволив СБУ провести обшуки на "АрселорМіттал Кривий Ріг"

За даними Світового банку, ще 8 мільйонів гектарів сільськогосподарської землі в Україні знаходяться "в тіні", через що держава недоотримує мільярди гривень податків.

Зараз ви читаєте новину «У держави вкрали 5 мільйонів гектарів сільськогосподарської землі - Держгеокадастр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути