вівторок, 13 жовтня 2020 14:52

Тисячі правок до проєкту бюджету-2021 потребують трильйона гривень - Кравчук

Тисячі правок до проєкту бюджету-2021 потребують трильйона гривень - Кравчук
Євгенія Кравчук назвала 2,5 тс. правок до проєкту бюджету-2021 популізмом. Фото: zik.ua

На виконання декількох тисяч внесених правок до проєкту державного бюджету на 2021 рік потрібно 1,15 трлн грн.

Про це заступниця голови фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила в ефірі телеканалу ZIK, повідомляє Укрінформ.

За словами Кравчук, загалом до проєкту держбюджету-2021 нардепи подали декілька тисяч правок і пропозицій, які "згуртували в таблицю – і тепер це 2,5 тисячі правок". Напередодні їх почав розглядати Комітет ВР з питань бюджету.

"Цікавий факт: узагалі, якщо всі ці поправки порахувати в грошах, тобто видатки, то це на 1 трлн 150 млрд гривень. Тому зрозуміло, що це свято популізму, і не можна буде всі ці правки прийняти в Бюджетному комітеті", - зазначила заступниця голови фракції "Слуги".

Водночас вона висловила сподівання, що в держбюджеті-2021 збільшаться видатки на галузь охорони здоров'я.

Окрім того, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, заступницею голови якого є Кравчук, планує захищати свої поправки щодо фінансування проєкту "Велика реставрація" та спрямувати кошти на створення Центрів надання культурних послуг у сільській місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розкритикували проєкт держбюджету: основні претензії

Кравчук також висловила сподівання, що захворювання ряду народних депутатів на Covid-19 не завадить проведенню 20 жовтня засідання Верховної Ради, на якому розглядатиметься законопроєкт про державний бюджет на 2021 рік.

"Це не позачергове засідання – це чергове засідання, воно в календарному плані Верховної Ради на вівторок. Тому, дійсно, це засідання буде, і додаткових кроків для того, щоб його скликати, не потрібно, і депутати, звісно, зберуться 20 числа. Звичайно, хтось буде на самоізоляції, хтось – навіть у лікарні, хтось хворіє, але, думаю, нам вистачить голосів, щоб проголосувати бюджет", – сказала Кравчук.

Підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн було б краще відкласти до 1 грудня 2021 року. Тоді б це менше вплинуло на інфляцію та податковий тиск на бізнес. Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі правок до проєкту бюджету-2021 потребують трильйона гривень - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути