Ексклюзиви
середа, 08 червня 2016 11:39

Туристичну страховку дешевше оформлювати через інтернет

Туристичну страховку дешевше оформлювати через інтернет
travel.tochka.net

Туристам пропонують страхувати багаж та можливе скасування мандрівки. Застрахуватися під час мандрівки можуть не тільки власники пакетних турів, але й самостійні мандрівники.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла керівник компанії з організації самостійних подорожей TravelYourWay Надія Патрухіна.

"Найчастіше цікавляться медичною страховкою. Туди зазвичай входить надання медичної допомоги на місці травмування або виявлення захворювання та транспортування додому. Найбільше нехтує страховкою молодь", – говорить експерт.

Вартість страховки залежить від країни, куди їде мандрівник, віку туриста, набору пунктів, що входять до програми страхування.

"Найдешевша страховка в країнах Шенгену обійдеться у 3-5 євро одного туриста протягом десятиденної мандрівки. Покриває 30 тисяч євро. Любителям екстремального спорту доведеться викласти 10-18 євро. Якщо хочете включити стоматологічну допомогу, приготуйте ще 12-20 євро. Найдешевша страховка в Туреччину на той же термін коштує 2-4 євро", – каже Надія Патрухіна.

Двічі дорожче коштує страхування туристів за 65 років. Експерти радять не нехтувати страхуванням, а шукати можливість оформити страховку дешевше.

"Страховку купують не тільки разом із туром. Самостійні мандрівники можуть окремо звернутися до страхової компанії. Оформити поліс через інтернет дешевше. Крім того, можна виключити непотрібні пункти і здешевити його ще. Звертаючись до клініки, поцікавтеся, чи працює вона з вашою страховою компанією. Якщо ні, запропонують оплатити все готівкою. Ці витрати компенсують в Україні. Тоді збирайте всі чеки і квитанції", – коментує фахівець.

За 5-10 євро українцям пропонують застрахувати багаж, за 25-35 євро застрахують можливе скасування мандрівки. Вагітних страхують за 5-50 євро на 10 днів подорожі. З таким полісом майбутня мати може звернутися до жіночої консультації чи пройти УЗД. Оплачують передчасні пологи і допомогу новонародженому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці частіше відпочивають в Грузії

Нагадаємо, 75% туроператорів можуть лишитися без ліцензій.

Зараз ви читаєте новину «Туристичну страховку дешевше оформлювати через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути